Omilla synttäreilläni syötiin ensin salaatteja lisukkeiden kera. Tarjolla oli broilerisalaattia, tomaatti-salaaattijuustosalaattia ja hedelmäistä vihersalaattia
Näillä määrillä tulee kuvan mukainen iso vadillinen salaattia + vielä noin 1 litra yli.
Broilerisalaatti
(iso määrä)
2 isoa rasiaa broilerin maustamattomia fileitä (levitä lihat uunipellille paperin päälle, mausta suolalla, paprikalla ja mustapippurilla ja kypsennä 225 asteisessa uunissa kypsiksi, jäähdytä ja leikkaa pieniksi kuutioiksi)
noin 0,7 kg pitkäjyväistä täysjyväriisiä -> keita suolalla, kana/lihaliemllä, currylla ja kurkumalla maustetussa vedessä kypsiksi, valuta ja jäähdytä)
450 g pss makeaa pakastemaissia -> kiehauta ja jäähdytä
1 prk säilykepersikan puolikkaita valutettuna ja kuutioituna
3 pientä prk säilykeananasta valutettuna ja paloiteltuna
sinappipohjaista salaatinkastiketta (käytin Hesburgerin Talon kastiketta reilun ½ pulloa salaatin sekaan sekoitettuna)
suolaa
currya
kurkumaa
sitruunapippuria
sitruunan mehua
1 rasia tummia viinirypäleitä -> huuhtele ja puolita
(persiljaa)
Sekoita kylmä keitetty riisi, kypsät broilerikuutiot, hedelmäpalat (jätä osa koristeeksi) ja maissi. Lisää salaatinkastike sekaan ja lisämausteita....maistele ja lisäile makuja oman maun mukaiseksi. Anna salaatin tekeytyä kylmässä vähintään tunti. Tarkista vielä maku tekeentymisen jälkeen ja lisäile makuja .... riisi imee yllättävän paljon makuja itseensä. Laita salaatti tarjolle ja koristele se hedelmän paloilla.
15 broilerinfilettä paistoin, vaan broilerisalaattiin päätyi 12 kpl
Iso lasivadillinen vihersalaatttia valmistui seuraavilla suhteilla...
Hedelmäinen vihersalaatti
(iso lasilautasellinen)
1 iso friseesalaatti pkt
1 tuuhea puska jääsalaattia
1 iso tuorekurkku suikaleina
3 pientä prk säilykemandariineja valutettuna (2 prk piisaisi, jos ei halua paljoa....)
2 punaista suippopaprikaa
1 rasia vihreitä viinirypäleitä
Kokoa puhdistetut, pienityt ainekset suoraan kerroksittain tarjoiluvadille.
Tomaatti-salaattijuustosalaatti
(iso vadillinen)
4 rasiaa miniluumutomaatteja puolitettuna
3 prk laktoositonta salaattijuustoa hyvin valutettuna
1 pieni prk mustia oliiveja valutettuna
1 pss krutonkeja (ruohosipulilla maustettuja).... hyi minua, kun en saanut krutonkeja itse tehtyä....
Jokainen laittoi mieleistä salaatinkastiketta valikoimasta (sinappinen kastike, valkosipulinen kastike tai taivaallinen salaatinkastike)
Levitä ainekset vadille kerroksittain. Lisää krutongit pinnalle juuri ennen tarjoilua.
Kommentit