CIMG6310.jpg

Nopeaa liharuokaa possun sisäfileestä. Minä käytin tähän ruokaan vain osan possun sisäfileestä ja loppupätkästä tein kanssasyöjälle tortillan.

Possua yrttisessä kermakastikkeessa

noin 400 g viljapossun sisäfilettä (eli kokonaisesta fileestä 2/3)

rasvaa lihojen ruskistamiseen

2 dl (ruoka)kermaa

vettä (noin ½ dl)

töräys sinappia (reilu tl)

suolaa

rakuunaa (käytin kuivattua)

timjamia (käytin kuivattua)

sitruunapippuria (tai mustapippuria rouheena + pieni loraus sitruunan mehua)

Puhdista lihasta paksummat kalvot pois. Viipaloi liha ja painele viipaleita kammenellä hieman ohuemmiksi. Ruskista lihat paistinpannulla molemmin puolin kunnolla ruskeiksi. Lisää pannulle kerma, vesitilkka ja kaikki mausteet. Kypsennä lihoja kannen alla miedolla lämmöllä 10-15 min. Lisää liemeksi hieman vettä tarvittaessa hautumisen aikana. Liha kypsyy todella nopeasti ....riippuen viipaleiden paksuudesta ja lihojen ruskistumisajasta. Kannattaa tarkistaa yhdestö noisetista/viipaleesta, että se on halutun kypsyistä. Älä kuitenkaan kypsennä lihaa liiian kuivaksi....Tarkista kastikkeen maku ja sakeus. Itse tykkään hieman kirpakkaasta mausta possunlihan kanssa, siksi käytin sitruunapippuria pippurina.

CIMG6311.jpg

Meillä miesväki söi tätä ruokaa ihan perunasoseen ja salaatin kanssa.