CIMG2863-normal.jpg

Miehiä oli tulossa syömään muitakin kun oma, joten ruokasuunnitelmat menivät uusiksi. Pakastimessa on aina hätävarana perunasuikaleita (ovat mielestäni parempia mitä se pienijakoinen peruna-sipuliseos), joten nou hätä....kermapotut uuniin ja täytettyjen jauhelihapihvien tekoon.

Helpot kerma-juustoperunat

1 kg perunasuikaleita (pakaste)

2 dl sipulikuutioita (pakaste)

4 dl ruokakermaa + 1 dl maitoa

3-4 dl juustoraastetta (käytin punaista emmentalia)

suolaa (n.1 tl)

paprikajauhetta ( n.1 tl)

valkopippuria tai mustapippuria rouheena tai jauhettuna oman maun mukaan

Laita jäiset perunasuikaleet uunivuokaan. Lisää sekaan sipulit, mausteita ja suurin osa juustoraasteesta. Sekoita sekaisin. Lisää ruokakerma vuokaan ja ripottele vjuustoraastetta vielä pinnalle. Kypsennä perunat n. 200 asteisessa uunissa n.50 -60 min. Tarpeen mukaan vähennä hieman kypsentämisen loppupuolella uunin lämpöä.

 

CIMG2867-normal.jpg

Ja kaik tulivat kylläisiksi. Oli meillä salaattiakin ja jälkkärinä hedelmäsalaattia.