Porkkanapiirakka/porkkanakakku on aina kuulunut lemppareihini. Jostain kumman syystä sitä tulee vaan tehtyä turhan harvoin. Monia ohjeita olen kokeillut, mitään selvää suosikkia en ole löytänyt. Mikä vaan ohje missä on myös ananasta on mieleinen.
Tällä kertaa mentiin tällaisella ohjeella.
Porkkanapiirakka (porkkanaleivokset)
4 munaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl kanelia
2 tl vanilliinisokeria
100 g sulatettua rasvaa
1 pieni prk ananasmurskaa valutettuna
4 dl hienoa raakaa porkkanaraastetta
Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g rasvaa ( pehmeää)
7 dl tomusokeria
1 rkl vanilliinisokeria
Pinnalle; manteli- tai pähkinärouhettä
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, Yhdistä keskenään sekoitetut kuivat aineet, ananasmurska ja porkkanaraaste tasaiseksi taikinaksi ja levitä se leivinpaperin päälle pellille. Paista pohjaa n. 200 asteisessa uunissa n. 25 min. Kokeile kypsyys tikulla. Jäähdytä pohja ja levitä sille sekoitettu kuorrutus, ripottele pinnalle mantelirouhetta. Anna piirakan jähmettyä kylmässä ja leikkaa halutun kokoisiksi palasiksi. Muista säilyttää piirakka kylmässä.
Tällä kertaa halusin porkkanapiirakasta hieman paksumman ja tein pellille yllä olevan ohjeen 1.2 kertaisena.
Kommentit