Porkkanapiirakka/porkkanakakku on aina kuulunut lemppareihini. Jostain kumman syystä sitä tulee vaan tehtyä turhan harvoin. Monia ohjeita olen kokeillut, mitään selvää suosikkia en ole löytänyt. Mikä vaan ohje missä on myös ananasta on mieleinen.

Tällä kertaa mentiin tällaisella ohjeella.

Porkkanapiirakka (porkkanaleivokset)

 4 munaa

4 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

2 tl soodaa

2 tl kanelia

2 tl vanilliinisokeria

100 g sulatettua rasvaa

1 pieni prk ananasmurskaa valutettuna

4 dl hienoa raakaa porkkanaraastetta

Kuorrutus:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

150 g rasvaa ( pehmeää)

7 dl tomusokeria

1 rkl vanilliinisokeria

Pinnalle; manteli- tai pähkinärouhettä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, Yhdistä keskenään sekoitetut kuivat aineet, ananasmurska ja porkkanaraaste tasaiseksi taikinaksi ja levitä se leivinpaperin päälle pellille. Paista pohjaa n. 200 asteisessa uunissa n. 25 min. Kokeile kypsyys tikulla. Jäähdytä pohja ja levitä sille sekoitettu kuorrutus, ripottele pinnalle mantelirouhetta. Anna piirakan jähmettyä kylmässä ja leikkaa halutun kokoisiksi palasiksi. Muista säilyttää piirakka kylmässä.

Tällä kertaa halusin porkkanapiirakasta hieman paksumman ja tein pellille yllä olevan ohjeen 1.2 kertaisena.