CIMG9488.jpg

Tässä pienessä täytekakussa on minun lempimakujani.

Pohjana on 4 munan sokerikakkupohja.

Täytevälejä on kaksi, toisessa on kotimaisia vadelmia ja niiden päällä kinuskikermavaahtoa (eli kermavaahdon sekaan kinuskikastiketta lopussa ihan maistelun perusteella). Toisessa välissä on säilykepersikkaa hienonnettuna ja sen päällä sitruunarahka-kermavaahtoseosta.

Kostutusliemenä persikan lientä ja siihen laitoin sitruunan mehua siivilöitynä ja sokeria.

Tykkään käyttää vispikermaa, joten sitä on sekä täytteissä, että pinnalla. Pintakermavaahto on makeutettu vaniljasokerilla ja hienolla sokerilla.

Reunoilla on uunissa paahdettuja manntelilastuja. ( levitä mantelilastut ohueen kerrokseen leivinpaperoidulle pellille tai pienempään vuokaan ja paahda lastut noin 200 asteisessa uunissa kauniin vaalean ruskeiksi. Lastuja pitää pitää silmällä koko ajan, sillä ohuet lastut kärvähtävät todella helposti. Minä tykkään välillä sekoitella lastuja. Ota heti pois kuumalta pelliltä, kun ovat valmiita. TAI pienen määrän voi paahtaa kuivalla kuumalla paistinpannulla. Siinä ei saa niin helpolla tasaista paahtamistulosta. Paahdetut mantelilastut pitää tietenkin jäähdyttää ennenn kermakakun reunoille laittamista. Mantelilastut kannattaa paahtaa jo hyvissä ajoin, vaikka montakin päivää aikaisemmin mitä tarve on.

Pinnalle laitoin koristeeksi muutamia kotimaisia vadelmia. Ostin aika paljon viime syksynä vadelmia pakastimeen ja ne ovatkin olleet siitä ihania, että sulatettuinakaan eivät menetä muotoaan. Kannatti maksaa vähän enemmän hyvistä marjoista.

CIMG9476.jpg

CIMG9490-001.jpg

Toinen käsi lähes toimintakyvyttömänä olen tämän kakun tehnyt omille synttäreilleni, joten siihen nähden olen ihan tyytyväinen tuotokseeni. Eipä tästä kakusta paljoa jäänyt ystävien kanssa kahvittelun jälkeen. Periaatteessahan 4 munan kakun voi laskea runsailla täytteillä riittävän 12 syöjälle eli 1 kananmunasta lasketaan kolmelle syöjälle.