1234309.jpg

Monia viikkoja sitten otin Pirkan sivuilta manna-marjavaahdon ohjeen ajatellen että joskus sen kokeilen.... muutama päivä sitten tein aika ison kattilallisen vispipuuroa, sitä on syöty ihan urakalla ja vieläkin on vähän jäljellä .... mieleeni juolahti tuo jälkiruokaohje ja ajatus että sen tekisikin vispipuurosta... joten tässäpä ohje...

Vispipuurosta marjavaahdoksi

(neljälle syöjälle)

1½ dl vatkautuvaa vaniljakastiketta

noin 4 dl vatkattua vispipuuroa ( ihan millä maustettu vaan käy)

2 tl vanilliinisokeria

(noin ½ dl puolukkasurvosta tms makuun sopivaa, koska maisteltuani seosta halusin siihen lisämakua, jos vispipuuro on voimakasta, ei lisämaku ole varmaankaan tarpeen)

- vatkaa kastike vaahdoksi ja yhdistä kaikki ainekset vatkaten, tarkista vielä maku

- jos ei tykkää kovin höttöisestä, niin tuohon määrään vaniljakastikevaahtoa voisi kenties yhdistää enemmänkin vispipuuroa...

Alkuperäinen manna-marjavaahdon ohje löytyy Pirkan sivuilta mutta kopioin sen vielä tähän...

MANNA-MARJAVAAHTO

(6 annosta)

Ainekset:

 


 

5 dl vettä
3/4 dl mannasuurimoita
3 dl (150 g) mustaherukoita
1/2 dl sokeria
ripaus suolaa
1 tlk (2 dl) Pirkka vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Koristeeksi:
1 dl mustaherukoita

1. Kiehauta vesi. Vatkaa joukkoon mannasuurimotja herukat. Anna kiehua noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta sokerilla ja suolalla. Jäähdytä puuro esimerkiksi kylmässä vesialtaassa.2. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Vatkaa myös puuro vaahdoksi. Sekoita vaahdot keskenään. Koristele jälkiruoka kokonaisilla mustaherukoilla.Vinkki! Kokeile myös punaherukoilla.