Vieläköhän monet käyttävät tätä vanhanajan sosemyllyä?
Mulla ei ole omaa, eikä ole tullut ostettua, eikä ostetakkaan. Ystävältä sain lainaan, niin päätin tehdä taas omenasosetta pienen annoksen. Omppuja nimittäin vaan piisaa....
Pehmensin omenat ihan vaan kattilassa, kun en höyrymehustinta viittinyt ottaa esille näin pienen määrän takia. Tilkka vettä kattilan pohjalle, niin hyvin onnistuu. En halunnut laittaa omenoita kotineet pehmenemään, joten leikkelin siemenkodan ympäriltä omenat isoiksi lohkoiksi. Omenoiden pehmennettyä sitten vaan veivaamaan. Yllättävän hyvin minunkin kädet kestivät veivaamisen. Kevyttä puuhaahan tuo on. Nyt en laittanut paljoa sokeria, enkä yhtään sitruunaa, kanelia tai muutakaan sekaan, koska tämänkin soseen pakastin..
Niin kauniin vaaleaa soseesta ei tullut, mitä tämä sose, mutta tämän väristä omppusosetta meillä aina kotonakin oli. Varmaankin jos omput kuoris, saisi helakamman väristä sosetta. Tai jos olis oikein punaisia omenoita, niin tulis ihanan punaista sosetta.
Kommentit