Kaikenlaiset kaurapaistokset ovat nopeita herkkuja ja niitä voi tehdä melkeimpä mistä makua antavista aineksista vain ja ainesten yhdistelmistä. Tällä kertaa valitsin omena-punaherukka yhdistelmän. Kauraseosta tulee alla olevalla ohjeella hyvän paksu kerros. Jos tykkää ohuemmasta pintakerroksesta, niin siitä riittää isommallekkin marja/hedelmämäärälle isompaan vuokaan. Minusta tuo oli just hyvä noin.
Ohjetta katselin täältä, mutta muutin sen itselleni passeliksi.
Omena-punaherukka-kaurapaistos
Vuoan pohjalle
noin 7 dl omenakuutioita
noin 3 dl punaherukoita (minulla oli pakaste)
(sokeria 1 rkl + kanelia vajaa tl)
Kauraseos päälle
125 - 150 g voita (laitoin pienemmän määrän)
4 dl kaurahiutaleita
½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria (alkuperäisessä ohjeessa 1½ dl)
1 tl vaniljasokeria
Valmistaminen
Pese/kuori omenat ja kuutioi ne. Laita laakeaan vuokaan (minulla oli 30 cm halkaisijaltaan oleva korkeareunainen piirakkavuoka). Ripottele (jäiset) punaherukat tasaisesti vuokaan. (Ripsauta hieman sokeria ja kanelia ainesten päälle....ei ole välttämätöntä)
Valmista kauraseos. Sulata rasva kattilassa/kulhossa mikrossa, mittaa kaikki muut kuorrutuksen aineet rasvan sekaan ja sekoita tasaiseksi.
Levitä kauraseos vuokaan tasaisesti.
Kypsennä paistos 175 - 200 asteisen uunin keskiosassa 30-35 minuuttia uunin lämpötilasta ja vuoan laakeudesta riippuen.
Anna paistoksen jäähtyä haaleaksi ja tarjoa se sitten vaniljakastikkeen, löysän vaniljaisen kermavaahdon tai jäätelön kanssa.
Mietin kanelin sopivuutta punaherukan kanssa, mutta ripsautin sitä kuitenkin.
Ohjeella tehden tulee aika paksu kerros kauraseosta.
Vaikkei tämänkään niin kauhean iso määrä ole, niin meillä tästä syödään monena päivänä. Laitan paistoksen kannelliseen rasiaan jääkaappiin ja annoskuolhoissa lämmitän ennen syöntiä.
Rasvaa tässä versiossa on sen verran reilusti, että herkku kannattaa syödä lämpimänä.
Kommentit