CIMG4539.jpg

Eräänä sunnuntaina muutamia viikkoja sitten, oli meillä isompi joukko syöjiä. Jotain helppoa ja suht nopeatekoista ruokaa halusin tehdä. Meillä se yleensä tarkoittaa joko possua tai broileria jossakin muodossa uuniin laitettuna.

Jääkaapissa oli jo aika pitkään odottanut Lidlistä ostettu "limepippuriruokakerma" pääsyä johonkin ruokaan....tosin aprikoin parin muunkin maustetun ruokakerman välillä, mutta päädyin sitten kuitenkin tuohon limepippuriin. Maistelin sitä sellaisenaan ja ajattelin sen olevan hieman liian voimakasta meille sellaisenaan, joten laitoin maustamatonta ruokakermaa kaveriksi. MYös sitruuna-pippuri ruokakerma (valion) passaa tähän oikein hyvin.

CIMG4518.jpg

Iso vuoallinen lime/sitruuna-pippuribroileria syntyi seuraavista aineksista...

Lime/sitruuna - pippuribroileri

2 isoa pakkausta broilerin ohutleikkeitä tms luutonta lihaa (muistelen näissä olleen yhteensä 14 annospalaa)

öljyä lihojen ruskistamiseen

mausteita; suolaa kurkumaa, currya, paprikajauhetta, sitruunapippuria

2 valkosipulin kynttä

2 pientä prk ananaspaloja (+ toisen prk liemi)

2 pientä prk kokonaisia herkkusieniä

2x 2,5 dl prk lime/sitruuna-pippuri ruokakermaa  (toki muukin maustettu käy)

2 dl maustamatonta ruokakermaa + tilkkanen vettä

vaaleaa Maizenasuurustetta

Ruskista lihat pannulla ja laita uunivuokaan. Ripottele mausteita päälle.TAI lado raakat lihat vieriviereen öljyttyyn uunivuokaan, ripottele mausteet pintaan ja ruskista lihat 225 asteisessa uunissa. 

Kuumenna kermat pannulla, lisää ananas, sienet ja suuruste, kiehauta seos ja tarkista makua. Kaada seos ruskistettujen lihojen päälle. Kypsennä ruoka noin 175 asteisessa uunissa kunnes kypsää.

Minä varaan tällaisen ison vuoallisen kypsytysajaksi noin tunnin... jos tulee hoppu ja ruoan onkin oltava aikaisemmin kypsää, voi lämpöä hieman nostaa. Joskus laitan kannen/folion päälle kypsentämisen loppupuolellan.

Tarkista lihojen kypsyys. Minä käytän ihan sisälämpömittaria....broilerilla sisälämpötilan on oltava väh 75 astetta, mutta kun kypsytetään näin nesteessä, annan sisälämpötilan nousta noin 80 asteeseen. On vielä sittenkin oikein mehukasta lihaa.

CIMG4495.jpg

Menossa uuniin....ihan kaikkien ainesten ei tervitse tässä vaiheessa nesteiden peitossa olla.

CIMG4520.jpg

...ja ruoka valmiina.

Nestettä näyttäisi olevan reilusti, mutta ei sitä yhtään jäänyt, kuten ei muutakaan ruokaa. Miesväki santsasi ja taisipa joku ottaa ruokaa kolmannenkin kerran, joten meille tämä maistui, vaikka hieman epäluuloinen olinkin tuon kerman suhteen.

CIMG4534.jpg

Lisänä broilerille tarjosin uunijuureksia, keitettyä riisiä ja salaattia.

Pellillinen uunijuureksia valmistui seuraavasti....

Uunijuurekset

1 kg luomuporkkanoita

2 pientä bataattia

1 iso vihreä kesäkurpitsa

suolaa

mustapippuria

hunajaa

valkosipulia (2 kynttä raastettuna ihan hienoksi)

öljyä loraus

Kuori porkkanat ja bataatit ja leikkaa ne ranskanperunamaisiksi suikaleiksi. Laita sekaan öljyloraus ja mausteet ja levitä ne pellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa lähes kypsiksi. Huuhdo kesäkurpitsa ja leikkaa se hieman isommiksi paloiksi esim puolikuun mallisiksi, ripsauta mausteita ja lisää se muiden juuresten sekaan kypsymään...en halua kesäkurpitsastakaan lötkökypsää, siksi laitan sen vasta aina kypsentämisen loppupuolella. Tarkista vielä maku ja lisää tarpeen mukaan makuja.

CIMG4527.jpg

Jälkkärinä tällä aterialla syötiin ihanaa vadelma-kinuskijuustokakkua.

Yritän ehtiä/jaksaa laittaa senkin ohjeen tänne muistiin ennen kuin laitan blogini taasen pakottavista syistä pidemmälle tauolle...