Kotivinkin Jouluherkut lehdessä oli punaviinisuklaakakun ohje. Kuulosti sen verran jänskältä kakulta, että taittelin ohjeen näkösälle heti ja viimein eilen illalla iski inspiraatio kokeilla kolmea uutta kahvikakkuohjetta....yhtenä tämä punaviinisuklaakakku. Punaviinejä olikin juhlista jämiä jäänyt, joten oli peräti vara ihan valita millaista viiniä kakkuun laittaisi.... kakun valmistusohje on hieman työläämpi mitä joidenkin muiden....mutta yhdessä hujauksessa valkuaisetkin erikseen vaahdotti.

Älkää jättäkö tätä kakkua kokeilematta hieman työläämmän valmistusohjeen takia 

Ohjeella tulee kookas 2 litran vuokaan tehtävä kahvikakku....vaikka minä sitä suuresti epäilinkin

Kuvan perusteella voip arvailla, että millainenhan kakku sisältä on....

 

Punaviinisuklaakakku

200g voita
2½ dl sokeria
4 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2 tl kaakaojauhetta
1 dl tummaa suklaata karkeana rouheena
2 dl punaviiniä


Voitele n. 2 litran kakkuvuoka. Sekoita vehnäjauhojen sekaan leivinjauhe ja mausteet. Lisää rouhittu suklaa jauhoseokseen. Erottele valkuaiset keltuaisista ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri, lisää keltuaiset yksitellen joukkoon voimakkaasti samalla vatkaten. Lisää vuorotellen punaviiniä ja jauhoseosta voisokerivaahdon joukkoon. Lopuksi kääntele esim. nuolijalla varovasti valkuaisvaahto mukaan. Paista 180 (paistoin 170 asteessa) asteessa noin tunti. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja sirottele jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria..... minä sokeria en laittanut.  

 

Otin viime yönä montakin kuvaa leikatuista kakkuviipaleista....kaikki näyttivät ihan violeteilta viipaleilta kuvissa, joten kävin äsken ottamassa uuden kuvan ja yllä olevassa kuvassa kakun väri on aika oikeanlainen.... minua ainaskin arvelutti että minkähän väristä kakku on sisältä?

Suurista epäilyksistäni huolimatta, kakku osoittautui oikein maukkaaksi ja mieluisaksikin. Vein osan kakusta tänä aamuna työpaikalle maistiaisiksi ja ihan positiivisia kommentteja kakun mausta tuli. Yleensä hurautan tehä kakkuja kerralla monta samaa...nyt olin kuitenkin sen verran skeptinen että tein vain yhden kakun.... teen kyllä lisäätätä kakkua, joten ystäväperheet... arvatkaas mitä kakkua mm. saatte joulukukkina