IMG_20230418_125345~2.jpg

Jauheliharuokia (nimenomaan naudan 10% jauhelihasta) tehdään meillä aika usein. Monasti teen 400 g jauhelihamäärästä muutamaa erilaista, niin tälläkin kertaa. Varsinaisesti ruoaksi tein pekoniin kääräistyjä kääryleitä (ei täytettä) ja lopusta ihan tavallisia lihapullia naposteltavaksi. Ekassa kuvassa näkyvä valkoinen lisäkekastike on valkoinen sipulikastike tehtynä rasvasuurustuksella.

IMG_20230417_203425~3.jpg

Näissä on ihan perusmureseos, mikä mulle tarkoittaa 400 g naudan 10 prosenttista jauhelihaa (ei käytetä muuta), 0,5 dl korppujauhoja, 1 dl nestettä (näissä maito), 1 kananmuna, 1 freesattu hienonnettu sipuli, pieni turaus sinappia ja ketsuppia, reilusti mustapippuria, paprikajauhetta, suolaa (joskus aromisuolaakin), joskus laitan ripsauksen chiliä. Minä kypsennän seoksesta aina pienen nokareen mikrossa ja tarkistan maun.

IMG_20230417_202221~2.jpg

1 pötkylän pintaan kietaisin 2 pekoniviipaletta. Pötkylässä on vähän alle 1 dl raakaa murekeseosta.

Meidän tämän hetken airissamme (OBH NORDICA) lihapullat kypsyvät hyvän tummiksi (mistä me siis tykätään) 200 asteessa 8-10 minuutissa riippuen pullien koosta ja onko airi jo kuuma lihapullat sinne laitettaessa. Pötkylöitä kypsensin pari minuuttia pidempään. Kerran ravistelin paistettavia paiston aikana.

IMG_20230413_130919~2.jpg

Egyptiläiset uudet perunat olivat positiivinen yllätys. Eivät toki kotimaisille pärjää, mutta olivat ihan ok hintaansa nähden.

IMG_20230418_123736~2.jpg