Kaikki torttumalleja mitä halusin vielä tehdä ennen varsinaista torttujen leipomispäivää. Minä käytin näihin eri täytteiden jämiä.
Enkeli. Minä laiotin vain lusikoilla täytteen, mutta jos tekee enkeleitä enemmän, kannattaa täyte pursottaa pussilla/tuubista. Liitoskohtiin kannattaa sipaista vettä.
Kaikki tortut on tehty Myllyn paras voinen torttutaikina. Tortut on paistettu 200-225 keskitasossa.
Tämän mallinen ruusutorttu (vai ruusuke?) oli mulle ihan vieras. Ikinä en oo nähnykkään, saatikka tehny, vaan nyt kokeilin. Tämän mallin bongasin facen leivontaryhmästä. Jakaja kertoo ohjeen olevan peräisin vuoden 1962 keittokirjasta. Historian havinaa....
Tälleen leikellään ja sitten kulmista lähtevät soirot rullataan keskustaa kohden. Kannattaa kokeilla yks ensin, niin hahmottaa tekotavan.
Joku mitalli/kunniamerkki tulee mulle tästä mallista mieleen. En oikein tiedä, mitä tästä mallista aattelisin, vaan tulipahan kokeiltua.
Kampoja.
Minä en näissä kostuttanut liitoskohtia, vaan painoin ne ensin kämmensyrjällä, vaan kun teen näitä jouluksi, käytän vettä apuna. Kananmunaa en viitti ottaa liitoskohtia varten, kun en muuten torttuja enää voitele.
Muutama nyytti, mihin käytin vihreät kuulat lkevitettä ja Valion valmista vaniljakreemiä. Kyllä ovat kummatkin purkilliset olleet riittoisia.
Ja lopuksi pari tavallista tähteä.
Näissä käytin vettä liitoskohdassa.
Kommentit