IMG_20211222_160750.jpg

Kaikki torttumalleja mitä halusin vielä tehdä ennen varsinaista torttujen leipomispäivää. Minä käytin näihin eri täytteiden jämiä.

original_1556fc7b-b75c-4d9e-bc47-2e2f749

Enkeli. Minä laiotin vain lusikoilla täytteen, mutta jos tekee enkeleitä enemmän, kannattaa täyte pursottaa pussilla/tuubista. Liitoskohtiin kannattaa sipaista vettä.

IMG_20211222_160732.jpg

Kaikki tortut on tehty Myllyn paras voinen torttutaikina. Tortut on paistettu 200-225 keskitasossa.

original_e60f3c68-a1f4-4244-992b-12e729e

Tämän mallinen ruusutorttu (vai ruusuke?) oli mulle ihan vieras. Ikinä en oo nähnykkään, saatikka tehny, vaan nyt kokeilin. Tämän mallin bongasin facen leivontaryhmästä. Jakaja kertoo ohjeen olevan peräisin vuoden 1962 keittokirjasta. Historian havinaa....

original_c31b6211-8d12-43cb-a31f-6bf93ce

Tälleen leikellään ja sitten kulmista lähtevät soirot rullataan keskustaa kohden. Kannattaa kokeilla yks ensin, niin hahmottaa tekotavan.

IMG_20211222_160814.jpg

Joku mitalli/kunniamerkki tulee mulle tästä mallista mieleen. En oikein tiedä, mitä tästä mallista aattelisin, vaan tulipahan kokeiltua.

original_202ee5a7-2498-4e75-a007-9c28872

Kampoja.

original_eeffa0c0-5320-48bf-948f-646e54a

Minä en näissä kostuttanut liitoskohtia, vaan painoin ne ensin kämmensyrjällä, vaan kun teen näitä jouluksi, käytän vettä apuna. Kananmunaa en viitti ottaa liitoskohtia varten, kun en muuten torttuja enää voitele.

 

original_b1ef1c08-a684-43c9-929b-88f1bb1

Muutama nyytti, mihin käytin vihreät kuulat lkevitettä ja Valion valmista vaniljakreemiä. Kyllä ovat kummatkin purkilliset olleet riittoisia.

IMG_20211222_150054~3.jpg

IMG_20211222_160914.jpg

Ja lopuksi pari tavallista tähteä.

IMG_20211222_150054~2.jpg

Näissä käytin vettä liitoskohdassa.