.... uunissa puolikuivatettuja miniluumutomaatteja/kirsikkatomaatteja. Yläkuvassa olevat tomaattipuoliskot ( miniluumutomaatteja) olivat n. 5 tuntia 75-100 asteisessa uunissa. Hääppöisiltä eivät näytä, vaan ovat todella aromikkaan makuisia.
Halkaistujen pikkuisten tomaattien pinnan nykyisin kuivaan, vaan sekaan en laita mitään muuta. Useimmat laittavat suolaa, mustapippurirouhetta, timjamia ja öljyä pintaan. Ja sitten vaan kuivumaan uuniin. Joskus olen laittanut uunin luukun osittain auki, jotta kosteus pääsee pois....vaan olen minä kuivatellut tomaatteja uunissa ihan luukun ollessa kiinnikkin koko ajan.... milloin mitenkin. Kauhean isoa eroa en ole tavoissa huomannut näin pieniä määriä tehdessä. Tässä kuvassa on rasia miniluumutomaatteja.......... ja n. 7 tunnin kuluttua ne näyttivät tällaisilta....olivat ihan kuivia.Maku on ihan tällaisenaankin ihanan aromaattinen ja makea..... salaattiin ja leivän päälle nämä meillä päätyvät useinmiten, jos eivät häviä ihan omia aikojaan jääkaapista smiley.

Jotkut laittavat kotikuivatut tomaatit vasta kuivatuksen jälkeen mausteiden kanssa purkkiin ja öljyä päälle niin että peittyvät.... minä en ole vielä kertaaakaan ehtinyt kokeilla tätä tapaa wink.