Monenmoisia kauralastuja/kaurakeksejä olen elämäni aikana tehnyt, vaan tämä taitaa olla ihanin ohje mikä on vastaan tullut. Ohjeella tulee ihanan ohuita ja rapeita lastuja.

Ohje on täältä, missä näitä lastuja on käytetty ihanaan jälkkäriin....sitäkin kokeiltiin pienellä mansikkalisällä ja hyvää oli smiley


Ihanat kauralastut

80 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl isoja kaurahiutaleita
1 muna
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta


Laita uuni kuumenemaan 175-asteiseksi.

Sulata voi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Anna sokereiden sulaa voihin.

Lisää kattilaan kaurahiutaleet, muna, jauhot ja leivinjauhe. Sekoita hyvin.

Nostele taikinasta kahden lusikan avulla melko pieniä kekoja leivinpaperoidulle uunipellille. Jätä kasojen väliin reilusti tilaa, sillä lastut leviävät uunissa reilusti.

Paista lastuja 8-10 minuuttia kunnes ne ovat kullanruskeita. Anna lastujen jäähtyä hetki pellillä ennen kuin nostat ne tasaiselle alustalle kovettumaan kunnolla.