1205397.jpg

Kaalipata

(5:lle)

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

noin <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />700 g valkokaalia

1 iso sipuli

 rasvaa ruskistamiseen

400 g jauhelihaa

170 g pss pekonia ( tai laita ainakin puoli pussillista)

4-5 kpl  porkkanoita

noin 7 dl vettä

lihaliemikuutio

suolaa, aromisuola

pippuria, meiramia

 

- paloittele valkokaali ja ruskista se kevyesti paistinpannulla kahdessa erässä ja siirrä kattilaan

- kuullota hienonnettu sipuli ja ruskista jauheliha ja siirrä nekin kattilaan

- paloittele kuoritut porkkanat ja lisää kattilaan ( tietysti voit käyttää pakasteporkkanaa, lisää

  ne kypsymään hieman myöhemmin )

- lisää kattilaan vesi + mausteet

- kypsennä pataa reilu ½ tuntia aina välillä pohjaa myöten sekoittaen, lisää vettä tarv.

- ruskista suikaloidut pekonisiivut paistinpannulla ja lisää ruokaan 

- tarkistele vielä padan kypsyys ja maku