Kaalipata
(5:lle)
700 g valkokaalia
1 iso sipuli
rasvaa ruskistamiseen
400 g jauhelihaa
170 g pss pekonia ( tai laita ainakin puoli pussillista)
4-5 kpl porkkanoita
noin 7 dl vettä
lihaliemikuutio
suolaa, aromisuola
pippuria, meiramia
- paloittele valkokaali ja ruskista se kevyesti paistinpannulla kahdessa erässä ja siirrä kattilaan
- kuullota hienonnettu sipuli ja ruskista jauheliha ja siirrä nekin kattilaan
- paloittele kuoritut porkkanat ja lisää kattilaan ( tietysti voit käyttää pakasteporkkanaa, lisää
ne kypsymään hieman myöhemmin )
- lisää kattilaan vesi + mausteet
- kypsennä pataa reilu ½ tuntia aina välillä pohjaa myöten sekoittaen, lisää vettä tarv.
- ruskista suikaloidut pekonisiivut paistinpannulla ja lisää ruokaan
- tarkistele vielä padan kypsyys ja maku
Kommentit