WP_20170110_021.jpg

Kinderliisaa on tullut tehtyä jo aika monta kertaa, mutta näemmä blogiin asti sitä en ole aikaisemmin saanut. Nytkin ovat kuvat mitä ovat, mutta pitää muistaa kuvata ensi kerralla enemmän ja vaihtaa kuvat.

Kinderpiirakan ihana mehevä pohja yhdistyy masaliisan kuorrutteeseen, joten eihän tämä voi olla muuta kuin hyvää. Kun vaan makeasta tykkää. Kinderliisan  ohje on Tarulta.

Kinderliisa
(normi kotiuunin pellillinen)
 
Pohja:
6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta 
3 dl kiehuvaa vettä 
300 g sulatettua voita tai margariinia
4 munaa 
 
Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja siivilöity kaakaojauho keskenään. Kiehuta vesi ja paloittele voi veteen ja anna sen sulaa. Sekoita ja hämmennä kuivien aineiden joukkoon....esim pallovatkaimella. Lisää munat yksitellen taikinaan pallovatkaimella tms sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille tasaiseksi levyksi.
Paista pohjaa noin 200 asteen lämmössä, noin 30-35 min. Varo paistamasta pohjaa liian kuivaksi.
 
Kuorrutus:
400 g tomusokeria (siivilöi)
3 rkl kaakaojauhetta (siivilöi)
8 reilua rkl voita
6 rkl valmista kahvijuomaa ( TAI 6 rkl vettä + ½ tl pikakahvijauhetta) 
2 tl vaniljasokeria
 
Pinnalle koristeeksi
strösseleitä tai nomparelleja
 
Sulata kattilassa voi ja kun se on sulanut, lisää loput ainekset. Sekoittele kunnolla (esim pallovatkaimella) ja lämmitä liedellä välillä tarvittaessa, jotta saat tasisen kiiltävän seoksen. Kaada kuorrutus pohjan päälle. Levitä nopeasti ihan reunoille asti ja laita samantien nonparellit ennen kuin pinta jähmettyy.....ja niitäkin ihan reunapaloihinkin. Anna piirakan jähmettyö ja leikkaas esitten halutun kokoisiksi annospaloiksi.
 
HUOM! Jos ei halua kovin makeaa piirakkaa, voisi kuorrutteen määrän puolittaa. Kuorrutuksen sakeus pitää jokaisen tarkistaa...tuntuu että joka kerta se on hieman erilainen lämpötiloista johtuen. Jos kuorrutus tuntuu liian paksulta, voi sitä löysyttää tilkalla kahvia(tai vaikka ihan vesitilkkasella)

WP_20170110_015.jpg

Kotona tätä tulee tehtyä ihan tavis kotiuunin pellille, mille ohjekkin on. Kuvissa olevat piirakat ovat isoja (1/1 pelti) ja noihin kahteen on pohja ohje tehty 3 kertaisena ja täyte 2,5 kertaisena....näin kuorrutusta ei tule ihan kauhean paksua kerrosta. Jos haluaa ohuemman makean kuorrutuksen, voisi näille isoille pelleille riittää vieläkin pienempi määrä kuorrutusta...