CIMG0713-normal.jpg

Tämä herkullinen broileriruoka kimmahti meillä ehdottomasti broileriruokien TOP kolmoseen. Ne muut ovat parmesanbroileri hyvän soosin kanssa ja persikka-aura-broileri. Toki muitakin hyviäö broileriruokia on olemassa.

Alkuperäinen ohje ruokaan löytyy täältä. Iso kiitos Peggylle ohjeen jakamisesta. Joitakin pieniä muutoksia ohjeeseen ja valmistusohjeeseen tein, joten alla ohje mitä minä noudatin. Lueskelin kommentteja ja niiden perusteella lisäsin lihoihin makua ja meille ainakin se oli oikea ratkaisu. Miedommasta mausta tykkäävät voivat jättää lihojen maustamisen tekemättä.

Broileria Igorin tapaan

470 g pkt (5 palaa) broilerin maustamatonta lihaa (ohutleikkeitä, paistipaloja....mitä nyt kukin haluaa käyttää)

+ lihojen maustamiseen suolaa, paprikajauhetta ja pikkasen mustapippuria

rasvaa lihojen ruskistamiseen

1 punainen pieni suippopaprika suikaloituna

1 iso keltasipuli lohkoina

2 pulleaa valkosipulin kynttä hienonnettuna

30 g tomaattipyrettä

½ rkl sokeria

1 tl suolaa

1 dl vettä (tai kanalientä)

1 pieni prk (120g) smetanaa

mustapippuria myllystä

1 maustekurkku/suolakurkku kuutioituna

Ruskista lihat molemmin puolin kuumalla pannulla tilkkasessa öljyä. Sirrä lihat uunivuokaan ja ripottele niiden päälle mausteita. ( Isompaa määrää tehdessä lihojen ruskistamisen voi ihan hyvin tehdä uunivuoassa.)

Valmista päälle tuleva kastike; kuullota pannussa sipulit ja paprikat, lisää joukkoon tomaattipyree ja valkosipuli  ja anna niidenkin lämmetä. Lisää sitten vesi, smetana ja mausteet sekaan ja anna seoksen hautua muutama minuutti. Maistele kastiketta....kaada kastike lihojen päälle uunivuokaan. Ripottele maustekurkku/suolakurkkukuutiot päälle. Kypsennä ruokaa 175 - 200 asteisessa uunissa 30 - 50 minuuttia lihapalojen paksuudesta ja uuninlämmöstä riippuen. Tarjoa ruoka riisin, pastan tai perunoiden kaverina.

CIMG0701-normal.jpgCIMG0702-normal.jpg

uuniin.....                                                                   ....  ja pois uunista

CIMG0715-normal.jpg

Tätä pitääkin tehdä jo uudemman kerran, sillä kumpainenkin tykättiin tästä paljon....loppui ihan liian nopsaan.