IMG_20211220_145827.jpg

Pakastimessa on suppilovahveroita vielä paljon, joten tein itselleni niistä herkuksi suolaista piirakkaa. Lisänä on vain juustoa, mausteita, munia ja kermaviiliä. Jos tähän haluaisi jotain lihaa lisätä, pekoni passaisi oikeinkin hyvin. Sitten kenties kanssasyöjäkin olis tästä tykännyt?

Pohjaksi tein hyvin simppelin pohjataikinan mitä ei tarvitse esipaistaa. Tokihan tähänkin voi tehdä minkä suolaisen piirakan pohjan vaan tai jos ei ehdi/halua tehdä itse, niin ostaa pakastetun valmispohjan. Minä käytin piirakkaan aika reilusti suppilovahveroita eli 1 kukkuran litrallisen tuoreina mitattuina.

Tälleen minä tämän simppelin suppilovahveropiirakan tein.

Suppilovahveropiirakka

(piirakkavuoallinen, halkaisija 27 cm)

Pohja

3 dl vehnäjauhoja (tästä voi osan noin 1 dl korvata esim ruisjauhoilla)

125 g kovaa voita

ripsaus suolaa

½ dl kylmää vettä

Täyte

pakastettuja suppilovahveroita (1 litra tuoreita)

1 keltasipuli hienonnettuna tai 10 cm pätkä purjoa tai muuta mieleistä sipulia

1 valkosipulin kynsi hienonnettuna

rasvaa paistamiseen

suolaa, mustapippuria, timjamia

________________

noin 3 dl juustoraastetta (laitoin koko 170 g pussillisen)

________________

2 dl kermaviiliä

2 kananmunaa

suolaa

jauhettua valkopippuria

Valmistaminen

Pohja: Mittaa paloiteltu voi, suola ja jauhot kulhoon ja nypi ne ryynimäiseksi. Lisää kylmä vesi ja pursele tasaiseksi taikinaksi. Taputtele voideltuun/leivinpaperoituun piirakkavuokaan, nosta myös reunoille.

Täyte: leikkaa kohmeisia sieniä hieman pienemmiksi ja freesaa ne yhdessä sipulin kanssa paistinpannulla vähässä rasvassa. Mausta sieni-sipuliseos. Laita täyte raakan pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Levitä juustoraaste sienien pinnalle. Sekoita kermaviili, kananmuna ja mausteet tasaiseksi seokseksi ja kaada vuokaan. Paista piirakka alimmalla tasolla tasalämmöllä noin 175 (-200 ) asteisessa uunissa kypsäksi. Aikaa menee 35-45 min esim uuninlämmöstä ja piirakan paksuudesta riipppuen. Paisto alimmalla tasolla ritilän päällä, että pohja ehtii paistua. Katso että pohjakin on saanut paistopintaa.

IMG_20211220_140831.jpg

IMG_20211220_145124.jpg

Vaikkei piirakka kovin iso olekkaan, riitti tästäkin maistiaisia ystäväperheille.