IMG_20230804_105106~2.jpg

Joskus alkukesästä  olin ostanyt hätävaraperunoiksi pakastimeen juustokermaperunoita, mitkä olivat jääneet käyttämättä. Jokunen aika sitten hyödynsin ne laatikkoruokaan, mihin upotin myös savukinkun ja paprikan jämiä.

Savukinkun tilalle voi tietty käyttää jotain makkaraa, ruskistettua maustettua jauhelihaa, tonnikalaa, savukalaa, paistettuja broilerisuikaleita  yms. Pikku tomaatit olisivat myös oiva lisä tähän, ne parhaimmat päivätkin nähneet.

IMG_20230804_090453~2.jpg

IMG_20230804_091140~2.jpg

Tässä versiossa kinkku-perunalaatikkoa on seuraavat ainekset;

1 pss pakastettuja juusto-kermaperunoita (Apetit 700 g), savukinkkua hienonnettuna (200-250 g), 1 pienehkö suippopaprika hienonnettuna, lisämausteiksi ripottelin paprikajauhetta ja vähän mustapippuria, sipulin vihreitä varsia hienonnettuna, ruokakermaa antamaan lisäkosteutta (laitoin noin 1 dl, jos tykkää kosteammasta laatikosta, kannattaa laittaa enemmänkin) ja pinnalle vielä juustoraastetta noin 2 dl.

Kypsensin laatikon ihan vähän alle 200 asteisessa uunissa noin 40 min. .

IMG_20230804_094049~2.jpg

Laatikko meni uuniin tämän näköisenä.

IMG_20230804_104914~2.jpg

Valmis laatikko. Miesten toiveesta en laittanut mitään vihreää pinnalle.