CIMG9740-001-normal.jpg

Helppoa ja hyvää ja helposti muunneltavissa oleva ohje kasvisten, mausteiden, juuston ja käytetyn nesteen suhteen.

 

Broileri-riisilaatikko

7-8 dl keitettyä pitkäjyväistä riisiä

450 g broilerin suikalelihoja (maustamaton)

1 iso keltasipuli

1 pieni punainen paprika

paprikajauhe

curry

sitruunapippuri

valkosipulia 1-2 kynttä

suola

2 dl ruokakermaa + 1 dl vettä

100 g yrttituorejuustoa (tai muukin käy esim ruohosipuli-)

vaaleaa maizenaruurustetta tai 1 rkl maissitärkkelysjauhoja + tilkka vettä

n. 3 dl pakastemaissia (jos haluaisi värikkäämmän ruoan, voisi tilalle laittaa vaikka pienen herne-maissi-porkkanapussillisen)

2-3 dl juustoraastetta (laitoin punaista emmentalia, vaan osa voisi olla auraakin)

 

Laita riisi uunivuoan pohjalle ja ripottele jäiset pakastemaissinjyvät pinnalle.

Paista lihat pannulla tilkassa rasvaa. Lisää sekaan freesaantumaan sipulit.

Lisää pannulle mausteet, paprikakuutiot, ruokakerma, vesi ja tuorejuusto. Kuumenna kiehuvaksi ja tasaiseksi. Suurusta lientä pikkasen sakeammaksi. Maistele kastikkeen maut mieleiseksi.

Kaada kastike lihoineen vuokaan riisin ja maissien päälle. Tasoita pinta ja ripottele juustoraaste päällimmäiseksi.

Kypsennä laatikkoa/vuokaa n. 200 asteisessa uunissa 25-30 min....kunnes pinta on saanut ruskean värin.....muutoinhan laatikon ainekset ovatkin jo kypsiä. Anna laatikon vetäytyä hetken peitettynä.

 

CIMG9748-normal.jpg

 

CIMG9731-normal.jpg

 Lisättynä vuokaan vielä ananasta ja auraa...sellaistakin versiota olen joskus tehnyt. Hyvin maistui syöjille sekin.