Mikähän se on ettei tiikerikakkuun kyllästy koskaan... se on sellainen kestosuosikki kahvikakkujen joukossa, ainakin meillä. Mitenkäs teillä?
Kuvassa edessä olevat tiikerikakut on tehty vaihteeksi nesteisen murokakun ohjeella....
Tiikerikakku
(yksinkertainen ohje = 1 kakku, vuoan tilavuus 1,8-2 litraa)
200 g voita
200 g sokeria
4 isoa munaa
250 g vehnäjauhoja ( 1 dl = n. 65 g)
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliini tai vaniljasokeria
0.75 dl maitoa
tiikeriraitaan 2 rkl tummaa kaakaojauhetta + 2 rkl maitoa tai kermaa
Valmistaminen:
- vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi
- lisää puolet munista, maito ja puolet keskenään sekoitetuista kuivista aineksista ja sekoita rivakasti taikinaksi
- lisää loput munat ja kuivat ainekset ja sekoita taikinaksi
- ota kolmas osa taikinasta eri kulhoon ja sekoita siihen tiikeriraitaan tuleva siivilöity kaakao ja maito
- laita voideltuun vuokaan ensin vaaleaa, sitten kaakaotaikina ja loput vaaleasta taikinasta
- nostele tai pyöräytä haarukalla halutessasi taikinoita hieman sekaisin, itse en tee tätä vaan minusta kakkuviipaleeseen tulee ihan riittävän kaunis kuvio ilmankin... makuasia tämäkin
- paista kakku voidellussa (jauhotetussa) teflonvuoassa 150 asteisessa uunissa noin 1 tunti tavallisen uunin alimmalla tasolla.... nosta paiston loppupuolella hieman lämpötilaa, jos näyttää tarpeelliselta.Tarkista kakun kypsyys.... kuiva tikku = kypsä kakku. Jäähdytä kakkua hieman ja kumoa se sitten varovaisesti leivinritilälle tai vadille.
Kommentit