Mikähän se on ettei tiikerikakkuun kyllästy koskaan... se on sellainen kestosuosikki kahvikakkujen joukossa, ainakin meillä. Mitenkäs teillä?

Kuvassa edessä olevat tiikerikakut on tehty vaihteeksi nesteisen murokakun ohjeella....

Tiikerikakku

(yksinkertainen ohje = 1 kakku, vuoan tilavuus 1,8-2 litraa)

200 g voita

200 g sokeria

4 isoa munaa

250 g vehnäjauhoja ( 1 dl = n. 65 g)

2 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliini tai vaniljasokeria

0.75 dl maitoa

tiikeriraitaan  2 rkl tummaa kaakaojauhetta + 2 rkl maitoa tai kermaa


Valmistaminen:

- vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi

- lisää puolet munista, maito ja puolet keskenään sekoitetuista kuivista aineksista ja sekoita rivakasti taikinaksi

- lisää loput munat ja kuivat ainekset ja sekoita taikinaksi

- ota kolmas osa taikinasta eri kulhoon ja sekoita siihen tiikeriraitaan tuleva siivilöity kaakao ja maito

- laita voideltuun vuokaan ensin vaaleaa, sitten kaakaotaikina ja loput vaaleasta taikinasta

- nostele tai pyöräytä haarukalla halutessasi taikinoita hieman sekaisin, itse en tee tätä vaan minusta kakkuviipaleeseen tulee ihan riittävän kaunis kuvio ilmankin... makuasia tämäkin smiley

- paista kakku voidellussa (jauhotetussa) teflonvuoassa 150 asteisessa uunissa noin 1 tunti tavallisen uunin alimmalla tasolla.... nosta paiston loppupuolella hieman lämpötilaa, jos näyttää tarpeelliselta.Tarkista kakun kypsyys.... kuiva tikku = kypsä kakku. Jäähdytä kakkua hieman ja kumoa se sitten varovaisesti leivinritilälle tai vadille.