Työviikon päätteeksi vei kulkumme Ylivieskassa olevaan Ravintola pikkuVELJEEN ( Siihen mikä on Lintutiellä Hotelli Käenpesän yhteydessä). Menun olimme valinneet  porukalla jo etukäteen.

 

CIMG1240-normal.jpg

Alkuun muu porukka nautti vuohenjuustotoastit paholaisenhillon ja muiden lisukkeiden kera.

CIMG1232-normal.jpg

Leipä tuodaan tarjolle paperipusseissa.... hyvin maistui alkuruoan kanssa.

CIMG1237-normal.jpg

Minä sain alkuruokana Härkäcarpaccion, missä oli  ihanaa punajuurilisuketta ja reilusti parmesaania. Tykkäsin!

 

CIMG1247-normal.jpg

Pääruokana oli kaikilla ylikypsää Pöntiön possua ja tummaa olutkastiketta...toi vihreä on hernepyrettä ja sen päällä näkyy tuollainen kantikas vaalea (oli niitä annoksessa muitakin tuolla jossain seassa).... sitä syödessämmme pähkäilimme ja arvuuttelimme sen olevan vaikka mitä.... tarjoilija sitten vahvisti sen olevan kyssäkaalia ( eli kaalirapia). Aika jänskä purutuntuma....minä tykkäsin. Ja jossain tuolla alla on myös fenkolia. Perunat näyttävät kuvassa tummilta, vaan eivät ne oleet kuivia tms. Ihanaa oli, että lämmin ruoka tuotiin kuumalla alustalla ja näin ruoka pysyi aika pitkään kuumana.

Puolet annoksista syötyämme yksi jos toinenkin jo hieman hidasteli syöntivauhtia ja ähkyi ja puhkui ja korjasi istumaasentoa suoremmaksi... annos ei kuvassa näytä kauhean isolta, mutta voin vakuuttaa, että siinä kyllä syömistä piisaa, ihan liiankin kanssa.

Pääruoan kanssa nautimme punaviiniä.

 

CIMG1251-normal.jpg

Jälkkärinä oli suklaamarkiisia erilaisilla marjoilla yms lisukkeilla. Ja kahvia.

CIMG1255-normal.jpg

Mulla muutoin sama, mutta tuo vaalea on sorbettia.

Oli se vaan jänskä, kun jälkiruokia syödessä ei kukaan meidän porukoista valittanut, ettei jaksaisi annosta loppuun asti syödä....jälkiruoka mahtuu kyllä aina masuun.

Kaiken kaikkiaan ruoka oli mielestäni oikein hyvää ja oli ihanaa vain istua pöydän ääressä ja olla välillä itsekkin ihan vaan passattavana. Kiitos kaikille mukana olleille hyvästä seurasta.

 

Samassa paikassa olen käynyt muutaman kerran myös lounaalla. Kurkkaa linkistä mimmosta ruokaa siellä tarjotaan.

Buffet-lounasta Pikkuveli tarjoaa Valtakadun paikassaan. Sielläkin on tullut syötyä aika monta lounasta. Yllä olevasta samaisesta linkistä löytyy ruokalistat.

Kummassakin Pikkuveljessä on ollut aina hyvää ruokaa....eikä ole sponsoroitu mainos, vaan vilpitön mielipiteeni.