1980835.jpg

Juustokierteisiin tarvitaan torttutaikinalevyjä ( yhdestä levystä  tulee 4 kierrettä), voiteluun munaa ja juustoraastetta ( tai seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä ). Tekotapoja on  monia...minä teen juustokierteet näin...

1980826.jpg 1980829.jpg

Sulanut torttutaikinalevy voidellaan munalla ja kastetaan juustoraasteeseen ja sitten sama toimenpide tehdään toiselle puolelle. Levy leikataan neljään suikaleeseen ja ne kieritetään kierteille. Kierteet pysyvät ihan hyvin, kun päät painaa leivinpaperia vasten. Paistetaan 200 asteessa kunnes ovat kauniin ruskeita ja rapsakoita ( n. 12 min...) Paistamisessa kannattaa olla skarppina, kierteet palavat aika helposti.

Kierteet ovat hyviä keittojen ( esim tomaattikeiton) ja salaattien lisäkkeenä, me napostelimme muutaman juustokierteen ihan sellaisenaan "lauantai-illan-juomien" kera.

Mikäli kierteisiin haluaa vielä enemmän makua, voi niihin juustoraasteen lisäksi käyttää esim. pitsamaustetta....hyviä tulee niinkin.