CIMG9636-normal.jpg

Jälleen perunasoseen jämän ympärille kehkeytyi tämäkin lähes pellin kokoinen rieska... hyvää oli lämpimänä, vastapaistettuna..

Kaurarieska

(1 iso kpl...mahtuu just tavalliselle uunipellille)

n. 2 dl perunasosetta

1½ dl vettä

1 muna

3/4 tl suolaa

½ tl leivinjauhetta

2 dl kaurahiutaleita

1 dl vehnäjauhoja

n. 2 dl hiivaleipäjauhoja

2 rkl öljyä

Sekoita perunasose, muna, suola ja vesi tasaiseksi. Lisää öljy, kaurahiutaleet, vehnäjauot ja hiivaleipäjauhot tasaiseksi pehmeäksi taikinaksi. taputele jauhoiselle leivinpaperille iso pyöreä rieskaaaaaaaaaa...kasta kättä tarvittaessa jauhoissa. Pistele rieska haarukalla ja paista 225-250 asteisessa uunissa ruskeatäplikkäiseksi....minulla aikaa meni n. 15 min. Peitä rieska liinalla ja anna pehmitä hetkinen. Nauti lämpimänä oikean voin kanssa.

 

CIMG9624-normal.jpg

Tunnustan etten muutamia vuosiaa sitten oikein syttynyt keraamisille veitsille kun eräässä paikassa niitä kokeilin, eikä sellaista sitten ole tullut aikaisemmin hankittua kotia. Muutamia viikkoja sitten sain tilaajalahjana Maku-lehdeltä  keraamisen veitsen ja siitä lähtien se onkin ollut meillä ihan päivittäisessä käytössä.... tiijä sitten olenko muuttanut mieltäni, vaan kummasti sen vaan aina käyttöö ottaa...

Mm täällä on asiaa keraamisista veitsistä ja tällainen kehumislista....

Keraamisten veitsien edut pähkinänkuoressa:
• kestäviä ja äärimmäisen teräviä
• kevyitä ja käteviä käyttää
• eivät siirrä hajuja tai makuja
• hygieenisiä ja allergiaa aiheuttamattomia
• elintarviketurvallisia
• eivät ruostu tai reagoi happamuuteen
• käytännössä teroitusvapaa

Mitäs mieltä sinä olet keraamisesta leikkuuveitsestä?