CIMG6480.jpg

Viime viikolla kokeilin tällaisen puolukkaisen kahvikakun. Maustemäärät ovat alkuperäisessä ohjeessa aika isot, joten vähensin niitä ihan kättelyssä, varsinkin neilikan maku on sellainen, ettei se saa meidän makuumme maistua läpi. Vajaa 1 tl kakkuun, oli meille siinä ja siinä rajalla. Kieltämättä vähän jouluinen fiilis tästä makumaailmasta tuli, mutta eihän jouluun ole enää montaakaan kuukauttta.

Kakkutaikina on aika häijyn väristä, koska sokerina on fariinisokeri. Tuossa vaiheesa vielä mietin, että tulikohan kakusta ihan fiasko, mutta ei siitä tullut. Toiste kyllä kokeilen tällä ohjeella ihan ilman neilikkaa ja pomeranssinkuorta ja laitan pikkasen enemmänm suolaa ja vaikka vaniljasokeria lisämausteeksi. Kun fariinisokerin mittaa löyhästä, ei painellen desiin, ei kakusta tule mitenkään kauhean makeaa.

Mausteinen puolukkakahvikakku

(tarvitset 2 litran kakkuvuoan)

4½ dl vehnäjauhoja

3 dl fariinisokeria

1 tl jauhettua inkivääriä (alkuperäisessä ohjeessa 2 tl)

vajaa 1 tl jauhettua neilikkaa (alkuperäisessä ohjeessa 2 tl, mikä määrä maistuu kyllä kakussa todella paljon)

2 tl soodaa

½ tl suolaa (ensi kerralla laitan vielä pikkasen enemmän, suolaa kannattaa laittaa ees vähän, se terävöittää makua)

2 dl puolukkasurvosta

2 kananmunaa

2 dl kermaa

100 g voita, sulatettuna

Valmistaminen

Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa.

Lisää kuiviin aineksiin kananmunat, kerma, rasva ja puolukkasurvos. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 2 litran vuokaan.

Paista kakkua tavallisen uunin alimmalla tasolla 160-175 asteisessa uunissa lähemmäs tunnin ajan. Tarkista kypsyys kakkuosan keskeltä. Kuiva puutikku = kypsä kakku.

Kakku säilyy kauan tuoreena ja maukkaana.

CIMG6430.jpg

Taikina on aika vinkeän väristä, vaan sitä ei kannata säikähtää. Kypsästä kakusta tulee ihan normi tumma kahvikakku punaisine täplineen.

CIMG6540-001.jpg

Minulla oli tarkoitus jauhottaa vuoka ruisjauhoilla, vaan ajatuksissani laitoin korppujauhoja, mitkä näkyy hyvinkin selvästi tummassa kakussa. Jospa muistas ens kerralla, onneksi tämä on vaan maistelukakku, mistä saavat taas ystävätkin osansa.

CIMG6599.jpg

Joku makea puolukkainen kuorrutus/koristelu vois olla tähän ihan kiva, ei olis niin synkän näköinen kakku. Rakenne tässä kakussa on hyvä sekoitetuksi kakuksi.