En ole oikein koskaan ollut piimätaikinapohjaisten marjapiirakoiden fani, vaan koska näitä ohjeita monissa blogeissa pyörii ja porukat vakuuttavat niiden olevan hyviä, päätin minäkin pitkästä aikaa tehdä moista...
Ohjeen otin Mustikkasuu-leipoo blogista (puolukka-piimäpiirakka)....vaihdoin vaan puolukat mustikka-punaherukkaseokseen.
Marjainen piimäpiirakka
(pellillinen 50 cm uuniin)
Pohja:
6 dl piimää
3/4 dl öljyä
3 1/2 dl sokeria
9 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
(nykyisin laittaisin tähän ilman muuta ripsauksen suolaa ryhdistämään makua)
Päälle:
7-8 dl marjoja (puolukoita, mustikoita, herukoita...mitä vaan)
1/2 dl tummaa hienoa sokeria (tai fariinisokeria)
Sekoita vehnäjauhoihin sooda, kaneli ja vaniljasokeri. Lisää piimään öljy, sokeri ja jauhoseos. Kaada taikina reunalliselle isolle uunipellille (missä on siis leivinpaperi) ja levitä päälle marjat ja fariinisokeri. Kypsennä lähes 200 asteessa 25-30 minuuttia. Varo, ettet paista turhan kuivaksi...sillä taikinassa on hyvin vähän rasvaa ja siitä tulee helposti turhan kuivaa...
Vaniljakastikkeen kanssa kaksin verroin parempaa.
Ihan hyvää arkipiirakkaa. Helppoa ja nopeatekoista.... seuraavaksi kokeilen tätä, hieman enemmän rasvaa sisältävää piimäpohjaista piirakkaa raparperiversiona.
Kommentit