Mausteisia makkaroita tulee käytettyä hyvin vähän ruoanlaitossa.... Kabanossikeitto kuitenkin herätti kiinnostuksen heti nähdessäni sen ohjeen K-kaupan lehtisessä.....

1244741930_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kabanossikeiton alkuperäinen ohje on Pirkan sivuilta. 

Minä laitoin 500 g kotimaisen varhaiskaalin kokonaan, Kabanossipakkauksen 400 g kokonaan, enkä laittanut liemeen enää yhtään valkosipulia, koska meistä nuo makkarat ovat jo niin valkosipulisia... oreganoakin laitoin vain 1 tl, tomaattipyrettä laitoin enemmän ja suolaakin laitoin keittoon ripsauksen, makkarat ruskistin paistinpannulla oikein ruskeiksi..... muuten suurinpiirtein tein ohjeen mukaan... Silmänisku

Tässä kuitenkin Pirkan alkuperäinen ohje....

Kabanossikeitto

Ainekset:

 

 

1/2 pss   Pirkka sipulikuutioita (pakaste)
3 valkosipulinkynttä
1-2 rkl öljyä
n. 300 g keräkaalia
1 l vettä
2 liha-juuresliemikuutiota
3 rkl tomaattipyreetä
10 kokonaista maustepippuria
1 ps (200 g) Pirkka keittojuureksia (pakaste)
300 g Kabanossi-makkaraa , valkosipuli
2 tl oreganoa
1/2 dl persiljaa hienonnettuna

1. Kuullota sipulit ja hienonnetut valkosipulitöljyssä. Lisää suikaloitu kaali ja sekoittele pari minuuttia.

2. Lisää vesi, liemikuutiot, tomaattipyree ja pippurit. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää keittojuurekset ja anna keiton kiehua hiljaa, kunnes kaali on pehmeää. Aika vaihtelee kaalin tuoreuden mukaan. Kevätkaali kypsyy 10-15 minuutissa ja talvikaali 25-30 minuutissa.

3. Lisää (kuoritut,) paloitellut makkarat ja oregano haudutuksen loppupuolella. Jos keitto on liian sakea, lisää hiukan vettä. Tarkista maku. Ripottele pinnalle persiljaa. Tarjoa lisäksi paahdettua ruisleipää.