Helppo kalaruoka isommallekkin porukalle toteuttaa...

CIMG2591-normal.jpg

Tällä kertaa kala valmistui ihan vaan reunalliselle uunipellille, kun ei riittävän isoa uunivuokaa ollut käytettävissä. Samalla tuli testattua pellillä serlan gourmanda-paistopaperi. Oli ihan ok...pääsee vähemmällä pellin pesulla.

Uunilohta kermakastikkeessa

2 kpl lohifileitä (nahka voi olla)

sitruunamehua

suolaa

tilliä

sitruunapippuria

5 dl ruokermaa/kuohukermaa + tilkka vettä purkin huuhtelusta

tilli ja ruohosipulidippi (maustevalmiste,Taffel)

vähän cyrrya

n. 2 rkl sinappia

nippusipulien vihreitä varsia pieniksi leikattuna (tai  ruohosipulia reilusti)

Laita kala uunivuokaan/pellille (meillä pellille laitettiin ensin serlan gourmanda-paistopaperi) nahkapuoli alaspäin. (tai tietenkin voit myös poistaa koko nahkan) ja mausta fileet suolalla, tillillä, sitruunapippurilla ja sitruunamehulla. Laita kala uuniin 175-200 asteeseen 10-15 minuutiksi. Sekoita kermaan muut ainekset. Jätä osa sipulista ripoteltavaksi kypsän kalan päälle. Maistele seosta. Kaada seos kalojen päälle ja jatka ruoan kypsentämistä vielä 15-20 min. Tarkista kalan kypsyys paksuimmasta kohdasta. Kun ruoka on valmista, ripottele vihreää sipulia päälle + tietenkin voi laittaa vielä tuoretta tilliäkin.

CIMG2601-normal.jpg

 

CIMG2595-001-normal.jpg

Kalan kanssa söimme perunamuusia ja paistokasarissa haudutettuja puutarhurin sekoitus kasviksia (siis ihan ilman lientä kypsennettyjä pannulla tilkassa rasvaa + mausteita sekaan) Ovat paljon parempia mitä vedessä keittäen valmistetut. Kokeilkaas.

CIMG2586-normal.jpg

Lisäkesalaattina oli vihersalaatti koottuna seuraavista aineksista;vihreää salaattia, keltaisia kirsikkatomaatteja, vesimelonia, tummia viinirypäleitä, hunajamelonia, tuoretta kurkkua, hienonnettua tuoretta basilikaa (reilusti) ja kastikkeena päälle loroteltuna öljyä, viinietikkaa, mustapippuria myllystä ja sormisuolaa,

CIMG2592-normal.jpg

Sievästi kun kalaa otti, jäi nahkaosa pellille. Ehken kuiteskin mukavampi olis malttaa ottaa kalafile nahattomaksi tällaista kastikkeellista ruoakaa varten.... laiskuus nyt vaan tavotti minut. Onneksi syöjistä ei kukaan motkottanut asiasta....