Värikkään kevätkalan alkuperäinen ohje löytyy Pirkan sivuilta.
Minä kaytin kalana seitä kirjolohen sijaan ja muutenkin muuttelin ohjetta....tässä ohje kuten minä ruoan tein
Värikäs kevätkala seistä
400 g pakasteseitä ( 4 annospalaa)
kalojen maustamiseen: ½ tl curryä, ½ tl aromat-seosta, ½ tl sitruunapippuria
Kalojen päälle tuleva seos:
2 dl ruokakermaa
2 - 3 rkl sinappia
n. 1 dl kurkkusalaattia ( enemmänkin voi laittaa)
10 cm pätkä purjoa hienonnettuna
½ kpl suippopaprikaa suikaleina
1 tl kuivattua tilliä
½ tl suolaa (maistele riittääkö?)
Paloittele jokainen kalaannospala 4 osaan ja laita kalakuutiot uunivuokaan ja ripottele mausteet päälle. Sekoita kaikki muut ainekset keskenään, maistele seosta ja kaada se kalaohjen päälle vuokaan. Kypsennä kalaa uunissa 175-200 asteessa n. 40 min.
Hyvää oli...sinappisesta kalasta kun tykätään.
Kommentit