Jonkin sortin vakosipulien tuhoamisvimma on ollut menossa. Samaan kategoriaan kuului tämäkin ruoka, vaikkei tässä itse lisättyä valkosipulia olekkaan. Oli sen verran ärtsyn valkosipulisen makuista tämä Creme bonjour cuisine, valkosipuli ja yrtit.... vaan pittäähän sitä makua ruoassa olla.
Ärtsyn valkosipulista kalaa
400 g pkt alaskan seitä tai muuta kalaa
suolaa, sitruunapippuria, tilliä ja currya kalojen maustamiseen
Kuorrutus:
½ dl maitoa
reilu ½ prk Creme bonjour cuisine, valkosipuli ja yrtit
Paloittele kohmeinen kala viipaleiksi ja laita uunivuokaan. Ripottele mausteita kalan pintaan. Kypsennä kalaa 175 - 200 asteisessa uunissa 10 min ja lisää sitten sekoitettu kuorrutus kalapalojen päälle. Jatka vielä ruoan kypsentämistä noin ½ tuntia.... tai kunnes kala on kypsää. varo, ettet paista ruokaa liian kuivaksikaan.
Tämän kalaruoan jälkeen kanssasyöjäni toiveikkaana kyseli, että onhan valkosipulia syöty riittävästi lähiaikoina? Muutaman ruoan olen jo tämänkin jälkeen tehnyt ja voi sentään kun olisi niin mieli tehnyt parantaa makua muutamalla valkosipulinkynnellä, vaan hillitsin himoni.
Kommentit