IMG_20240127_105522_edit_65775778387927.

Ohramannapuuroa jäi pieni ripsaus, joten päätin hyödyntää sen lättyihin. Samalla sain käytettyä jo parhaat päivät nähneet 2 isoa omenaa raasteena taikinaan ja tuloksena olikin meidän makuun herkullisia omenaraastelättyjä. Mausteeksi suolan ja sokerin lisäksi laitoin taikinaan kanelia.

Omenaraastelätyt/letut ohramannpuuron lopusta

(minulla tästä tuli 27 pientä lättyä)

2 dl ohramannapuuroa (muukin puuro käy)

3 dl maitoa (laitoin täys-)

2 - 2½ dl vehnäjauhoja (minulla piisasi pienempi määrä)

2 isoa kananmunaa

suolaa, sokeria  ja jauhettua kanelia oman maun mukaan (maistele taikinaa)

2 isoa omenaa kuorittuna ja raastettuna karkeaksi

Lisäksi tarvitaan paistamiseen voita

Valmistaminen

Sekoita aineksista tasainen lättytaikina esim pallovatkaimella. Maistele mausteet mieleiseksi.

Paista koelätty, että näät lätyn pysyvän koossa. Jos  kääntäminen tuntuu ylivoimaisen hankalalta, lisää vähän jauhoja. Kääntämisessä kannattaa käyttää paistinlastaa.

Paista pieniä lättyjä/lettuja keskilämmöllä nätin ruskeiksi molemmin puolin. Älä hötkyile paistossa, niin pysyvät kyllä hyvin kasassa ja lopputuloksena on pehmeitä lättyjä. Me tykätään näistä myös kylmänä.

Tarkoitus oli kypsentää omenakuutioita maustaen ne sokerilla ja holilla ja ottaa vielä jätskiäkin lisukkeeksi, vaan todettiin kumpikin, että nämäkin maistuvat meille ihan tällaisinaan. Meillä on hyvin simppeli maku.

IMG_20240127_100741_edit_65873451800599.

Paitossa ei saa hötkyillä. Ja kunnollinnen työväline millä kääntää läty. Ja se ekana paistunut puolihan tulee aina nätimpi, joten se kannattaa laittaa päälle päin tarjoilussa.

IMG_20240127_105449_edit_65832663603427.

Muutama ehittiin jo maistella ennen kuvan ottamista. 27 kpl tuli mulla tuosta taikinasta pieniä lättyjä. Ihan kauheen ohuita en näistä halunnut paistaa.

Täällä on aikaisempi postaus (eri ainesuhteet) isoista lätyistä mihin myöskin hyödynsin puuron loppuja.