Jo pitkään on tehnyt mieli ananaspannaria. Edellisestä tekokerrasta onkin vierähtänyt jo pitkä aika. Ananaspannariin tulee raaka pannaritaikina pellille, pinnalle ripotellaan säilykeananasta pieninä palasina haluttu määrä ja sitten vaan pannari uuniin paistumaan.
50 cm uunin pellillinen paksuhkoa pannaria syntyy seuraavasti
Ananaspannukakku
(minulla pellin koko 34x37 cm)
9 dl maitoa (käytän täys-)
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
½ - 1 dl sokeria
(1 - 2 tl vaniljasokeria)
3 isoa kananmunaa
50 g voisulaa
______________________
1-2 pientä prk säilykeananasta hyvin valutettuna ja hienonnettuna aika pieniksi
(minä käytin vain yhden purkillisen, koska levitin ananakset vain puolelle taikinasta ja sain näin samalla tehtynä myös tavallista pannaria)
Valmistaminen
Sekoita kaikki pannukakkuainekset käsivatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Anna turvota 10 min, jos on aikaa. Kaada pannaritaikina syvälle leivinpaperoidulle pellille ja ripottele ananaspalaset tasaisesti koko alueelle, ihan reunoille myös. Kypsennä pannaria 200-225 asteisessa uunissa keskitasossa noin ½ tuntia. Anna pananrin hetken levähtää ennen leikkaamista annospaloiksi.
Minä tein siis samalla puolikkaan pellillisen tavallista pannaria, kun en ollut varma syövätkö kaikki ruokailijat ananasversiota. Minulla on tässä 1 pieni prk ananaskiekkoja hienonnettuna. Koko pellilliselle kannattaa laittaa 2 purkillista, jos ananasta haluaa olevan reilusti. Toisaalta jos ananasta laittaa ihan ylettämästi, vaikuttaa se pannarin rakenteeseen ja siistien palasten leikattavuuteen.
Kun pannariin laitetaan sattumia pinnalle, ei se kupruile uunissa ihan niin hyvin, mutta lopputulos on kuitenkin hyvä.
Eipä pannarista ollut siivouspäivän iltana enää juur mitään tähteenä, niin tekivät palaset kauppansa.
Kommentit