Jo perinteiseksi muodostuneelle keväisellä Rukan reissulla syötiin hyvinkin perinteisiä ruokia, kuten viimekin vuonna....

Yhtenä päivänä teimme porukalla tällaisen aterian...

Pippuripihvit (naudan ulkofile) kermakastikkeessa, fantastisia uunikasviksia ja salaattia.

  

Pihvejä mukutettiin ohuemmiksi näinkin fiksulla tavalla     

 

Salaatti oli ihan tavallista vihersalaattipohjaista....ja tunnustan että pohjaksi ostettiin valmista pohjaa missä oli ainakin erilaisia salaatteja ja retiiisiviipaleita.... siihen sitten lisättiin kaikenmoista.

Tarkoituksena oli  tehdä jonkin sortin uuniperunoita.... minä sitten kauppareissulla Kuusamossa ehdottelin, että voitasko laittaa jotain muutakin sekaan...bataattia ja punasipulia sitten laitettiin valkosipuliviipaleiden, suolan, öljyn ja Provencen maustesekoituksen lisäksi. Söpön pienessä uunissa kypsennettiin nuo ja kyllä olivatkin hyviä....popsittiin nelistään koko suuren suuri pellillinen  

 Näitä olis syöny ihan tällaisenaankin vaikka kuinka paaaljon....

Ruoanlaitto naposteltavaksi miehet olivat ostaneet meille tällaisia juustotankoja...yllättävän hyviä, maistelin ekaa kertaa...

Viininä aterialla nautiskeltiin tuossa kuvassa näkyvää hyvää punaviiniä.

Ja nuatiskeltiin myö leipäjuustopaistoksestakin ihan naturel... kun tykötarpeet jäivät kauppaan.... mulle ei tosin kerrottu, että tällaista aijotaan tehä. Tästä lähtien mulla on aina kinuskikastikeprk mukana pohjoseen mennessä  Muutamat kokeilivat kaakaojuomajauhetta leipäjuustopaistokseen...väittivät sen passaavan, vaan enpäs pilannu hyvää herkkua moisella.

 Yhtenä päivänä siskoni teki broilerinfilepihvejä, täysjyväriisiä ja

 

 munarikasta salaattia

 

Tällaisiakin sorruttiin kokeilemaan....  Täytteekseen hampurilainen sai salaattia ja pakkauksen mukana tulevaa kastiketta .

Hampurilainen oli ihan ok, ei mikään suuren suuri makunautinto, vaan eipä me sitä odotettukkaan