Meidän ykkösherkku jämä uusista perunoista on tehdä nyytti grilliin...ihan vaan perunat lohkottuina, sipulia, voita, suolaa ja mustapippuria rouhittuna....yksinkertaista ja minusta ah niin hyvää.

 

Nyt halusin tehdä ihan oikean ruoan tähteeksi jääneistä perunoista ja tällaista siitä tuli....

CIMG8262-normal.jpg

 

Peruna- kaalipata

8 kpl isoja uusia perunoita (kuorittuna) + lohkotuna

½ varhaiskaalia suikaloituna

1 pkt (150-170 g) pekonia suikaloituna

8 kpl nakkeja paloiteltuna

3 kevätsipulia varsineen hienonnettuna (vihreät varsiosat vasta lopussa)

öljyä tarvittaessa paistamiseen

suolaa

aromat-seosta

mustapippuria myllystä

paprikajauhetta

valkosipulia

Laita pekonit kylmälle pannulle ja anna niiden ruskistus hyvin välillä sekoitelle. Laita nakkipalat ruskistumaan loppuvaiheessa. Ota pekonit ja nakkipalat pois pannulta ja laita pannulle perunat ja ruskistele niitä muutama minuutti. Lisää sitten sekaan sipuli ja kaali ja ruskistele/kypsennä aineksia välillä sekoitellen..... aikaa menee noin 10 minuuttia, kunnes kaalikin on pehmeää. Lisää ruskistettu pekoni-nakkiseos, sipulin vihreät varret saksittuna ja mausteet ja anna ruoan hautua vielä muutama minuutti. Tarkista maku.

CIMG8269-normal.jpg

Tehään toistekin ja sekaan laitan silloin vielä enemmän kaalia ja vähemmän perunoita...