Välillä on ihan mukavaa tehdä muutakin kuin ihan peruspannukakkua. Tässä yksi versio.

Pellillinen omenapannukakkua

Peruspannukakkutaikina laitetaan reunalliselle pellille ( leivinpaperi tai pellin voitelu) Ohjeen löydät tarvitessasi täältä. Sen päälle ripotellaan 2 - 3 kpl karkeaksi raastettua omenaa ja sokerikaneliseosta.

Sen määrän voi jokainen itse katsoa.... minä sekoitin 1 tl kanelia + 2 rkl sokeria ja ripottelin tämän seoksen pannarin päälle. Ja sitten pannari paistumaan noin + 200 C keskitasoon noin 25 min.

940491.jpg

940494.jpg

... ja tässä omenapannukakku jo paistuneena... tämä pannukakku ei kupli ihan niin paljon kuin tavallinen, koska siinä on omenaraastetta päällä ... olen kokeillut laittaa myös taikinaan leivinjauhetta, jkuten jotkut tekevät... en kuitenkaan huomannut mitään eroa rakenteessa! Itse en laita normaliin pannukakkutaikinaan leivinjauhetta.

940503.jpg

Omenapannukakku on hyvää ihan sellaisenaan , mutta toki halutessaan voi tarjota marjoja, hilloa, kermaavaahtoa yms. lisälkkeenä. Me söimme tämän ihan tälläisenään!