CIMG0982.jpg

Pyöreitä kaneli-sokeripullia tulee aina silloin tällöin tehtyä. Ex-työpaikassani eräs asiakas aikoinaan sanoi minulle näiden olevan rumia pullia. Olin silloin eri mieltä ja olen edelleenkin. Empä sitä toki hänelle sanonut, asiakashan on aina oikeassa, vai onko?

Näihin pulliin tarvitaan ihan tavallista hyvää maukasta pullataikinaa. Minä kohotan/lepuutan taikinaakin hetkisen ja leivon sitten pulliksi. Pyöreän pullan voi painaltaa kädellä vähän littanammaksi pellille.

CIMG0922.jpg

Pyöreät pullat saavat vielä kohota pellillä oikein hyvin.

Sitten pullat voidellaan sulatetulla voilla ja kieräytetään kaneli-sokeriseoksessa tai kaneli-sokeriseos ripotellaan pullan päälle. Laittotavasta riippumatta, seosta kannattaa laittaa ihan ronskilla kädellä pullille.

Pullat paistetaan tavalliseen tapaan 200-225 asteisessa tavallisessa uunissa 12-15 min pullien koosta ja uunista riippuen. Yli ei kannata paistaa, ettei tule kuivia.

(jos pulliin haluaisi kiiltävän pinnan, voisi ne tietenkin voidella kananmunaseoksella ennen koristelua, eikä käyttäs voisulaa ollenkaan. )

CIMG0981.jpg

Aikoinaan pyöreää kaneli-sokeripullaa tehtiin myös niin, että hyvin kohonnut pikkupulla paistettiin ilman mitään voitelua. Kypsä pulla voideltiin voisulalla ja kieräytettiin kaneli-sokeriseoksessa.  Noin tehden pullasta tulee ihan eri näköinen.