CIMG8393.jpg

Viime lauantaina laitettiin pallogrilliimme kypsymään kokonainen iso lohfilee. Tälleen hyvin helpolla tapaa tehtiin kypsennys. Vaan mää olen siitäkin niin onnellinen, että.... meillä on lohi/kirjolohi ollut melkeinpä pannassa ja itse kun siitä tykkäisin, voisin syödä sitä vaikka joka viikko, vaan jos toinen ei tykkää, niin onhan sekin huomioitava, Vaan nyt onnistuttiin tekemään niin hvyää kalaa, jotta saap kuulemma tehä toistekkin.... jes!

CIMG8388.jpg

Suoralla lämmöllä kypsytettiin kala ihan vaan suolattuna molemmin puolin ja sitruunapippuria (juu, joidenkin mielestä pilaa kaiken ruoan, vaan kun meistä se passaa kalaruokiin hyvin) reilusti pinnalle laitettuna. Kanssasyöjä teki ja mää vaan kattelin ja ospttelin sormella, jotta vielä tuohon ja tuohon ja tuohon pikkasen...  Tällä kertaa kalafile kypsytettin nahkapuoli  allapäin, koska sitä ei ollu tarkotus syödä. Tokihan sen vois kypsentää myös nahkapuoli ylöspäin ja haarukalla vaan rullais nahan pois kypsän kalan päältä ja maustais pinnan.... toiste sitten noin päin. !5-20 min oli kypsymisaikana eri ohjeissa isolle fileelle....meijän file paino 1150 g. Kerran katottiin kypsymisen aikana filettä paksuimmasta kohasta, vaan meille oli veilä liian raakaa, joten jatkettiin miedolla kypsytystä.... meillä kala oli kaikkiaan puolisen tuntia grillissä.... tosin meillä oli aika vähän brikettejä grillissä.

CIMG8396.jpg

Kala vetäytyi folion alla vähän aikaa ja sitten vaan leikkelin kasvatuslaatikosta tilliä pintaan ja herkuttelu sai alkaa... kalassa maut oli niin kohillaan, ettei edes sitruunaa olis enää tarvinnu, vaan kerta leikkasin sitä tarjolle, niin tulihan siitä pirskotettua mehua omaan annokseeni.

CIMG8398.jpg

Onneksi kalaa jäi vielä seuraavallekkin päivälle... jos nahkapuolen olis suomustanut, olis rapsakan ruskistuneen nahankin tietty voinut syödä, vaan meillä se meni roskiin.