Eilen syötiin uunissa pitkään kypsynyttä possun lapaa. Lisäkkeeksi tein uuniporkkanoita ja sipuli-herkkusieniseosta, mitkä kaikki kypsyivät samassa astiassa lihan kanssa. Peruna oli muusin muodossa. Pitkästä aikaa tein muusin sähkövatkaimella ja kyllä oli kipeille käsille paljon helpompaa mitä survimella teko. Lisäksi rakenteesta tulee kyllä kuohkeampi.
Lihan (1,4 kg) pintamaustoin jo edellisenä iltana joka puolelta ripottelemalla suolaa, reilusti mustapippuria myllystä, paprikajauhetta, ripsaus sokeria ja soijakastketta. Liha oli peitettynä jääkaapissa. Uunissa liha oli aluksi ilman foliota noin tunnin 175 asteessa, sitten laitoin vuoalle folion ja jatkoin kypsentämistä 150 asteisessa uunissa, niin että kokonaiskypsymisaika oli lähes 6 tuntia. Kerran käänsin lihan kypsymisen aikana ylösalaisin.
Porkkanat ja sipuli-tuoreherkkusieniseos meni samaan astiaan kypsymään päivälenkin ajaksi. Kun kasvikset olivat kypsiä, otin ne pois vuoasta ja samalla siivilöin lähes kaiken vuokaan muodostuneen liemen kastiketta varten kattilaan. Liha meni takaisin uuniin peitettynä.
Sipuli-herkkusienilisuke (tuoreista kotimaisista herkkusienistä) ei ole kummoisen näköistä, mutta hyvää se oli. Maustoin seosta vielä ripsauksella suolaa ja pippuria.
Kanssasyöjä ei tykkää, jos liha riippii ihan pieniksi, vaan se pitää jättää selkeiksi paloiksi.
Porkkanatkin saivat ripsauksen suolaa pintaansa ja hienonnettua tuoretta basilikaa ja persiljaa.
Kastikeessa on siivilöityä paistolientä, ruokakermaa, sinappia, suolaa, paprikajauhetta, ruskeaa maizenasuurustetta.
Kommentit