CIMG0252.jpg

Siitä on aika pitkä aika, kun olen viimeksi tehnyt kermavoitaikinasta torttuja. Samalla kertaa, kun tein sekoitetusta voitaikinasta torttuja, tuli tehtyä myös kermavoitaikinasta. Täältä Valion sivuilta löytyy hyvät ohjeet erilaisiin sekoitettuihin voitaikinoihin. Vamistusperiaatehan on sama, laittaapa sitten maitovalmisteeksi kermaviiliä, rahkaa, tai tämän joulun villitystä eli kreikkalaista jogurttia tai vatkattavaa kermaa. Liikaa sekoittelua on vältettävä kaikissa näissä taikinoissa. Torttuja voi tehdä taikinasta sellaisenaan tai niitä voi kaulita muutamaan kertaan ilman rasvaa, kuten sekoitetun voitaikinan kohdalla kerroin (kuvia kaulitsemisesta)

CIMG0216.jpg

Minä tein kermavoitaikinan pikkasen eri ainesuhteilla mitä Valion ohje.

Kermavoitaikina torttuihin

200 g voita

5½ dl vehnäjauhoja

2 dl kuohukermaa

1 tl leivinjauhetta

(minä laitoin lisäksi ½ dl sokeria muutamien tekijöiden suosituksesta)

Taikinan tein nyppimällä kovan rasvan kuivien aineiden kanssa ryynimäiseksi. Kerma vatkasin vaahdoksi. Yhdistin kermavaahdon jauhoseokseen mahdollisimman vähän sekoitellen. Kuitenkin taikinan pitää tulla tasaiseksi. jotkut tekevät tämän ihan vaan lastalla/lusikalla, minä sekoitin kädellä. Laitoin taikinan muovipussiin ja taputtelin pussin päältä levyksi ja laitoin sen jääkaappiin odottamaan seuraavan päivän torttujen tekemistä. Vähintään tunnin kannattaa taikinan antaa olla kylmässä.

Kun torttuja rupeaa tekemään, kannattaa taikina muistaa ottaa pehmenemään huoneenlämpöön vähän aikaisemmin. Taikina voisi kaulita muutaman kerran ja näin siihen saisi lisää rakennetta. Kaulitsemisesta löytyy kuvia sekoitetun voitaikinan postauksesta.

Jos tykkää pullakammista tortuista, voisi taikinan jättää hieman paksummaksi.

Tortuissa on täytteenä Dronningholmin löysää torttutäytettä, mihin laitoin perunajauhoja sekaan.

Tortut paistoin 200 asteisessa tavallisessa uunissa keskitasossa kypsiksi eli lähes 15 min. Nämäkin paistoin reilun tummiksi, koska tykkäämme tällaisita.

CIMG0230.jpg

Tykkäsin paljon näistäkin tortuista. Taikinan pieni makeus ei ollut minusta haitaksi, päinvastoin. Ehottomasti kannattaa kokeilla näitäkin joku kerta, jos kaupan valmistaikinasta tehdyt rupeavat tökkimään. Jos tykkäät lehtevistä tortuista, silloin ei kannata valita kermatorttuohjetta.

Eilen oli meidän lehdessä pullatorttujen ohje ja kuva. Ihan outoja minulle, empä ole koskaan ikinä kuullutkaan moisista. Oletkos sinä? Jos ei olisi jo aatto-aamu, voisin vaikka kokeilla niitäkin vielä.