CIMG0156.jpg

Näissä pienissä pullataikinapohjaisissa piirakoissa on pohjana ihan tavallinen kardemummainen pullataikina, pullataikinan ainesuhteet löydät täältä.  Taikina on tehty maitoon ja laitettu kananmunaa.

Täytteenä on pakastemustikoita suurustettuna perunajauhoilla ja makeutettu sokerilla. Yksinkertaisimmillaan mustikoihin sekoitetaan sokeria ja perunajuhoja ja se on siinä, mutta nyt halusin kuumentaa seoksen, jotta näkisin täytteen paksuuden. Kuumensin täyteainekset koko ajan sekoittaen kattilassa ja maistelin sitten ja arvioin sakeutta. Mittaillut en perunajuhoja, enkä sokeria. Menin ihan fiiliksen pohjalla. Jos täytteestä sattuisi tulemaan vieläkin liian löysää, sekoittaa pieneen määrään vettä perunajauhoja ja kaataa sen ohuena nauhana mustikoiden sekaan ja kuumentaa uudelleen kiehuvaksi. Jos taas mustikkaseoksesta sattuisi tulemaan liian sakeaa, kestää maku pienen vesilisäyksen.

CIMG0128.jpg

Pyöreisiin hyvin kohonneisiin pikkupulliin painetaan lasilla tms keskelle syvennyt ja koska minä haluan tällaisiin paljon täytettä, painelen syvennyksiä vielä isommiksi käsin tai mukin reunalla. Jos pistelee haarukalla muutaman reijän pohjalle, niin sanotaan ettei täyte pursuaisi niin helpolla yli, vaikka olisikin löysää. Tiedä sitten, uskonko tuohon, mutta tein niin kuitenkin.

Sitten on helponta voidella munaseoksella reunat. Reunoille voisi ripotella raesokeria, minä en halunnut laittaa.

Ja vasta sitten laitetaan täyte. Minä laitan niin paljon, että syvennys täyttyy.

Pienet piiraset paistetaan noin 200 asteen lämmössä tavallisen uunin keskitasossa 10-15 min. Paistuvat nopeasti, koska ovat ohuita.

CIMG0151.jpg

Joskus olen sipaissut tällaistenkin piirakoiden pintaan liivate/hyytelösokeri-mehu/vesiseosta, niin pinnasta tulee kauniin kiiltävä, nyt en kuitenkaan ollut niin viitseliäs.