CIMG1314.jpg

Silloin kun haluan tehdä kanssasyöjän mieleistä liharuokaa, on se useinkin kuvan mukaista. Ja pääseehän tässä itse aika vähällä.

Lihana käytän  joko Tammisen suolalapa palaa (mikä ei olekkaan niin suolaista mitä ensin luulin) mihin lisään mausteita pintaan tai ostan maustamattoman possun lapapalan, kuten nyt. Maustoin lihan jo edellisenä iltana tekeytymään jääkaappiin. Minä teen homman niin, että ripottelen astian pohjalle mausteita, nyt laitoin suolaa, aromatseosta, paprikajauhetta, vähän raastettua valkosipulia, reilusti mustapippuria myllystä ja sokeria  ripsaus. Liha mausteiden päälle ja päällyspuolelle samat maustee, kunhan ensin pruuttasin siihen vähän sinappia ja levitin sen tasaiseksi. Kaksinkertainen muovipussi liha-astian päälle ja kylmään yöksi.

Aamulla laitoin lihan 200 asteiseen uuniin ½ tunniksi. Sitten laskin lämmön 150 asteeseen, laitoin folion astian päälle ja liha kypsyi uunissa reilun 2 tuntia, niin että se haarukalla pistettäessä tuntui jo oikein pehmeältä.

Sinä aikana kuorin porkkanat ja perunat ja paloittelin ne isoiksi paloiksi. Perunat puolitin ja porkkanoista tein  koko porkkanan pituisia isoja suikaleita. Porkkanat ja perunat kulhoon, sekaan loraus öljyä ja mustapippuria, paprikajauhetta, soijakastiketta  ja ihan vähän suolaa. Kunnon sekoitus ja laitoin juurekset kypsymään samaan astiaan lihan kanssa ohuena kerroksena, että saavat imettyä hyvän makuista lientä, mitä on irronnut lihasta vuoan pohjalle.

Ruoka hautui uunissa vielä noin tunnin ilman foliota. Lopussa voi lämpöä nostaa 200 asteeseen, jos haluaa ruskeamman pinnan juureksiin. Jos liha näyttää kuivuvan pinnaltaan liikaa, saatan laittaa yksistään sen päälle folion , jotta juurekset saavat ruskistua.

CIMG1324-001.jpg

Minun tekisi aina mieli haarukoilla repiä liha pieneksi, mutta kanssasyöjä ei niin tykkää lihasta siinä muodossa, joten jokainen ottaa haluamansa palasen itse.

CIMG1277.jpg

Silloin kun huushollissa leijailee kypsyvän lihan tuoksu, ei Davea saa kovin kauas lähtemään uunin läheisyydestä.