Kanaa Marengo tai kotoisasti  ihan vaan Marengon kanaa... tai oikeastaan broileriahan tähän ruokaan tulee. Vaan jos Napoleonin ajoista lähtin ruokaa on nimitetty näin, niin olkoon. Ruoan nimen väitetään tulevan siitä että sitä tarjottiin Napoleonille Marengon taistelun jälkeen....totta vai tarua, tiedä häntä.

CIMG6465-normal.jpg

Minä otin ohjenuoraksi  Herkkusuun lautasella-ruokablogin ohjeen,

muutoksia tietenkin ohjeeseen tuli monestakin syystä....vaihdoin mm. punaviinin valkoviiniksi.

 

Marengon kana ( hyvin paljon mukaeltuna)


6 kpl broilerin paistileikkeitä, maustamaton ( tai broilerin koipireisipaloja)
1 pieni prk herkkusieniä (tietty tuoreet olis parempia)
1 iso keltasipuli
3 laakerinlehteä
kunnon loraus valkoviiniä (alkuperäisessä ohjeessa käytettiin punaviiniä)
1 pieni tlk paseerattua tomaattia (tai 1 prk murskattua tomaattia)
2-3 valkosipulin kynttä viipaleina
basilikaa ja oreganoa (muutkin yrtit käyvät)
suolaa, rouhittua mustapippuria
muutama musta oliivi
10 kpl pienia tomaatteja (kirsikka- tai miniluumutomaatteja) kokonaisena


 Mausta lihat suolalla ja pippurilla ja ruskista ne joka puolelta kauniin ruskeaksi  tilkassa öljyä. Lisää loppuvaiheessa sekaan myös hienonnettu sipuli ja valkosipuli kuullottumaan. Lisää pannulle paseerattu tomaatti, viini, laakerinlehdet, yrtit, ripsaus suolaa ja pienet tomaatit. Anna ruoan hautua kannen alla niin että lihapalat ovat herkullisen pehmeitä.... minulla meni aikaa n. 30 min  miedolla lämmöllä, kun lihoina olivat paistileikkeet..... koipi-reisipaloista tehtäessä, saa ruoka hautua varmasti toista tuntiakin. Kun lihat ovat pehmeitä, lisää pannulle kokonaiset pienet herkkusienet (liemi poistettu) ja mustat oliivit. Kuumenna ja tarkista ruoan maku.

Tarjoa Marengon kanan kanssa esim jonkin sortin riisilisuketta tai keitettyä pastaa tai vaikka vaan ihan höyrytettyjä kasviksia.

CIMG6447-normal.jpg

Aika usein tulee tehtyä kermaisia broileriruokia, siksikin itse tykkäsin kovin tästä ruoasta ja näyttihän tuo kanssasyöjällekkin maistuvan.

CIMG6454-normal.jpg

Lisukesalaatti on tarkoituksella näin vaalean haalea väriltään...

Salaatissa on kahdenlaista salaattia, kurkkua, vihreitä rypäleitä, keltaista suippopaprikaa ja salaattijuustoa.