CIMG3284-normal.jpg

Grillailut ovat olleet todella vähissä tänä kesänä ja sekin mitä olemme grillailleet on ollut lähinnä erilaisia lihoja ja kasviksia. Makkarat ovat saaneet olla ihan rauhassa meiltä...

Meillä ei juurkaan valmiiksi marinoituja/maustettuja lihoja käytetä, vaan lihat saavat pintaansa kuivamausteet tai jonkin sortin marinadin ennen kypsentämistä.

Grillattua broileria

broilerin ohutleikkeitä tms luutonta broileria 3 isoa palaa (oli jo miedosti suolattua)

Marinadi:

öljyä ( ½ dl )

puolikkaan ison sitruunan mehu

valkosipulia (2 pientä kynttä)

suolaa

mustapippurirouhetta myllystä

hunajaa (reilu rkl)

soijakastiketta (½ rkl)

rakuunaa

Sekoita marinadiainekset sekaisin ja yhdistä lihojen kanssa samaan kulhoon...sekoittele niin että mausteinen liemi maustaa lihat joka puolelta. anna tekeytyä jääkaapissa väh. tunti. Ota lihat huoneenlämpöön joksikin aikaa ennen grilaamista. grillaa kypsiksi, ei kuitenkaan kuiviksi. Tarkista lihan sisälämpötila mittarilla (broilerilla väh. 75 astetta) tai tee lihan paksuimpaan kohtaan viilto ja tarkista että liha on kypsää.

 

CIMG3279-normal.jpg

 Tällekkin aterialle lihojen seuraksi grillattiin ihan vaan puolikkaat tomaatit (pintaan öljyä, suolaa ja mustapippuria) ja suippopaprikaa ( neljään osaan pitkulaisiksi paloiksi, pintaan öljyä, suolaa ja mustapippuria)....mistä onkin tullut oma lemppari tänä kesänä. Ja me syödään ne ihan kuorineen kaikkineen. Lisäksi laitettiin vielä kesäkurpitsaviipaleita.