CIMG7718.jpg

Taivaallinen salaatinkastike on meillä todella tykätty kastike salaatilla kuin salaatilla. Muutamia ohjeita löytyy jo aikaisemmista postauksistani, vaan halusin kokeilla nyt pikkasen erilaista ohjetta, joten tässä jälleen yksi versio taivaallisesta salaatinkastikkeesta.

Reissuun oltiin taasen yllättäen lähössä ja paprikoita oli kertynyt jääkaappiin, joten halusin hyödyntää ne järkevästi. Tietty olishan paprikat voinut vaan palotella ja laittaa pakastimeenkin, vaan kyläpaikassa mihin oltiin menossa tykkäävät tästä soosista. Ja tätähän surauttaa nopsaan isommankin annoksen yleiskoneen leikkuriterällä, sauvasekoittimella tai blenderillä, kuten minä nyt tein.

Minä tuplasin alla olevan ohjeen, vaan siitä tulee jo aika paljon kastiketta, joten laitan puolta pienemmän ohjeen tähän.

Taivaallinen salaatinkastike (versio 3)

(ohjeella tulee 6-7 dl valmista kastiketta)

1 punainen iso keskikokoinen (suippo)paprika 

1 pieni keltasipuli

3-4 pulleaa valkosipulin kynttä

5-6 rkl hienoa sokeria

3 rkl sinappia

60-70 g tomaattipyrettä

3/4 dl punaviinietikkaa (muutkin viinietikat käyvät)

suolaa (laita ensin 1 tl)

2 tl kuivattua basilikaa

1 tl kuivattua kirveliä (nämä yrtit voi korvata esim pitsamausteseoksella)

3 dl öljyä (minä käytin rapsia).... jos haluaa sakeamman kastikkeen, voi öljyä laittaa jopa 4 dl

mustapippuria oman maun mukaan

 

Puolita paprika, ota väliketot ja siemenet pois ja huuhtele paprika kylmällä vedellä.

Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet.

Hienonna paprikat ja sipulit soseeksi blenderillä, monitoimikoneessa leikkuriterällä (tai sauvasekoittimellakin onnistuu tekemään pienen annoksen).

Lisää viinietikka, sokeri, sinappi, tomaattipyre ja mausteet. Sekoita hyvin.

Lisää lopuksi öljy hiljaa valuttaen koneen ollessa käynnissä koko ajan.... ja anna koneen käydä ihan huoletta isolla nopeudella, jotta kastike sekoittuu kunnolla.

Tarkista kastikkeen maku ja sakeus.

Säilytä kastike kylmässä tiiviissä astiassa, ettei koko jääkaappi tuoksu taivaalliselle kastikkeelle.

 

CIMG7715.jpg

Tässä blenderin kannussa on siis valmistumassa kaksinkertainen ohje yllä olevaa kastiketta.

Vaikka kastike on salaatinkastikkeeksi nimetty, passaa se oikein hyvin monen muunkin ruoan kostuttajaksi esim. broileri/broilerimurekepihvit, kebabannokset, hampurilaisen väliin, jopa kala-aterialla olen tätä tarjonnut soosina.