original_93ac8e71-d637-4ae0-bce3-f1b1c3d

Aika usein teen tarkoituksella perunamuusia niin paljon, että saan siitä tehtyä jonkinlaisen version soselaatikkoa. Tällä kertaa tein savukinkusta aika mausateisen seoksen perunamuusikerrosten väliin. ja laitoin vielä pinnallekkin pikkutomaatteja ja pallomozzarellaa.

Kuvan vuoka on piripintaisena 1,6 litraa lilavuudeltaan.

Savukinkku-perunasoselaatikko

8-9 dl perunamuusia (saa olla hieman löysempää)

1 iso raaka kananmuna

___________________________

rasvaa sipulin yms kuullottamiseen

1 oikein iso keltasipuli

250 g savukinkkua

1 pienehkö suippopaprika

Mausteita; mustapippuria, paprikajauhetta, tuoretta persiljaa, aromisuolaa, tomaattimurskaa noin 1 dl, valkosipulia, chiliä

___________________________

1 pallo mozzarellaa (tai juustoraastetta)

kirsikka/miniluumutomaatteja

ripsaus paprikajauhetta ja mustapippuria

___________________________

tuoretta persiljaa ja basilikaa kypsän laatikon pinnalle

Valmistaminen

Hienonna sipulit, kuutioi savukinkku ja paprika. Freesaa sipuleita paistyinpannulla 5 min, lisää paprikat, kinkku, tomaattimurska ja mausteet ja anna seoksen kiehahtaa. Tarkista maku.

Lisää perunamuusin sekaan raaka kananmuna ja sekoita seos tasaiseksi. Minulla muusi on liian tönkköä, joten lisäsin lorauksen maitoa.

Laita puolet perunamuusista (voidellun) uunivuoan pohjalle, sitten kinkkutäyte ja loput perunamuusit päälle. Tasoita pinta.

Laita pikkutomaatin puolikkaita/viipaleita perunamuusin pinnalle ja paloiteltu mozzarella. Ripottele pinnalle vähän pippuria ja paprikajauhetta

Kypsennä laatikkon noin 200 asteisessa uunissa 30-40 min.

Minä halusin pinnan vielä paahteisemmaksi, joten laitoin uunin grillin päälle muutamaksi minuutiksi. Sitten vaan pitää skanrppina vahdata, ettei laatikko kärvähdä pinnaltaan.

original_c21726c7-0cb6-434f-a588-65a5153original_d8338ac4-1887-418f-9f0b-62fe446original_8f862f6c-80db-49fc-8050-4bd4cb5

IMG_20220316_131244.jpg

Laatikon lisukkeeksi otettiin vain säilykepunajuurta.