Aika usein teen tarkoituksella perunamuusia niin paljon, että saan siitä tehtyä jonkinlaisen version soselaatikkoa. Tällä kertaa tein savukinkusta aika mausateisen seoksen perunamuusikerrosten väliin. ja laitoin vielä pinnallekkin pikkutomaatteja ja pallomozzarellaa.
Kuvan vuoka on piripintaisena 1,6 litraa lilavuudeltaan.
Savukinkku-perunasoselaatikko
8-9 dl perunamuusia (saa olla hieman löysempää)
1 iso raaka kananmuna
___________________________
rasvaa sipulin yms kuullottamiseen
1 oikein iso keltasipuli
250 g savukinkkua
1 pienehkö suippopaprika
Mausteita; mustapippuria, paprikajauhetta, tuoretta persiljaa, aromisuolaa, tomaattimurskaa noin 1 dl, valkosipulia, chiliä
___________________________
1 pallo mozzarellaa (tai juustoraastetta)
kirsikka/miniluumutomaatteja
ripsaus paprikajauhetta ja mustapippuria
___________________________
tuoretta persiljaa ja basilikaa kypsän laatikon pinnalle
Valmistaminen
Hienonna sipulit, kuutioi savukinkku ja paprika. Freesaa sipuleita paistyinpannulla 5 min, lisää paprikat, kinkku, tomaattimurska ja mausteet ja anna seoksen kiehahtaa. Tarkista maku.
Lisää perunamuusin sekaan raaka kananmuna ja sekoita seos tasaiseksi. Minulla muusi on liian tönkköä, joten lisäsin lorauksen maitoa.
Laita puolet perunamuusista (voidellun) uunivuoan pohjalle, sitten kinkkutäyte ja loput perunamuusit päälle. Tasoita pinta.
Laita pikkutomaatin puolikkaita/viipaleita perunamuusin pinnalle ja paloiteltu mozzarella. Ripottele pinnalle vähän pippuria ja paprikajauhetta
Kypsennä laatikkon noin 200 asteisessa uunissa 30-40 min.
Minä halusin pinnan vielä paahteisemmaksi, joten laitoin uunin grillin päälle muutamaksi minuutiksi. Sitten vaan pitää skanrppina vahdata, ettei laatikko kärvähdä pinnaltaan.
Laatikon lisukkeeksi otettiin vain säilykepunajuurta.
Kommentit