IMG_20210925_152645.jpg

Pitkästä aikaa tein kalamurekepihvejä. Kalana ihan vaan sei. Tällä kertaa paistoin pihvit tavallisella pannulla, vaan tokihan ne voisi paistaa myös lettupannulla tai uunissa. 

Ekalla kertaa syötiin seipihvejä perunoiden, suppilovahverokastikkeen ja salaatin kanssa.

Kalamurekepihvit seistä

(8 kpl pihvejä, kts kuva)

400 g pakasteseitä sulaneena

3 rkl korppujauhoja

3/4 dl ruokakermaa

(1 tl perunajauhoja -> ei välttämätön)

1 iso kananmuna

suolaa (minä laitoin 3/4 tl, vaan vähäsuolaisesta tykkäävälle piisaa ½ tl)

sitruunapippuria (noin ½ tl)

sitruunamehua (noin 1 rkl)

tilliä (hienonnettuna noin 2 rkl tuoretta)

ruohosipulia (hienonnettua noin 2 rkl tuoretta)

Lisäksi tarvitaan rasvaa (minä käytin voita) pihvien paistamiseen

Valmistaminen

Nosta kala sulamaan jo edellisenä päivänä jääkaappiin.

Hienonna/jauha sulanut kala ihan hienoksi. Minä teen tällaisen pienen määrän sauvasekoittimella, hyvin pelittää. (tai  monitoimikone leikkuriterä, tehosekoitin tms)

Lisää kalamassaan mausteet, korppu- ja perunajauhot, muna ja neste ja sekoita HETI tasaiseksi. Paista/kypsennä pieni koepala ja tarkista maku mieleiseksi.

Sulata rasva pannulla, annostele seosta lusikalla pihvimäisiksi suoraan pannulle. Lusikalla/klastalla vähän pintaa tasoittaen. Pannuna voi käyttää tavallista paistinpannua tai lettupannua. Kypsennä pihvit molemmin puolin kauniin värisiksi pihveiksi keksilämmöllä. Kääntäminen onnistuu hyvin paistinlastalla, kun pihvi on kunnolla paistunut.

IMG_20210924_171031.jpg

Meillä toinen syöjä ei tykkää kylmistä kastikkeista, joten lisäkekastikkeeksi kalamurtekepihveille teen yleensä jonkin muunnoksen valkoisesta peruskastikkeesta esim pinaatti-, sipuli-, muna- tai sienikastikkeen.