Tomaattinen jauheliha-pastavuoka
( tällä ohjeella tulee iso annos, 4 litran vuoka lähes täyteen eli 8 isoa annosta )
500 g jotain pastaa ( minä käytin perhospastaa koko pussin) + vettä + suolaa
400 g jauhelihaa
2 sipulia
suolaa,aromat-seosta, mustapippuria, paprikajauhetta, valkosipulia/valkosipulisuolaa, chiliä
1/3 tuubia = n. 60 g tomaattipyrettä
1 dl vettä
1 pieni pss pakastekasviksia ( enemmänkin voi tietenkin laittaa..silloin myös lihaa vähän enemmän...)
Juustokastike
50 g rasvaa
1 dl vehnäjauhoja
9 dl maitoa
suolaa, pippuria
2 dl juustoraastetta
Valmistaminen
- keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan
- ruskista jauheliha + hienonnettu sipuli ja lisää mausteet, tomaattipyre ja vesi, kiehauta seos ja tarkista maku -> mausteet saavat maistua aika reilusti
- valmista rasvasuurusteinen juustokastike ( sulata rasva kattilassa, lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi, lisää kylmä maito ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan pohjaa myöten sekoittaen, lisää juustoraaste ja mausteet, älä enää keitä, tarkista maku)
- sekoita uunivuoassa keitetty pasta, jäiset pakastekasvikset ja jauhelihaseos...maistele seosta
- kaada juustokastike päälle ja sekoita vähän niin että kastiketta valuu joka paikkaan pastan seassa ( laita halutesasi vielä juustoraastetta päälle)
- paista vuokaa 175 - 200 asteessa noin 40 min , sammuta uuni ja anna vuoan vielä tekeytyä peitettynä 10 min.
Tämän näköistä pastavuoka oli ennen juustokastikkeen lisäämistä.....voisi syödä tällaisenäänkin....
Vaikka itse ruoassa oli aika reilusti jo tomaatin makua, niin vielä piti syödessä laittaa ketsuppia päälle...
Kommentit