Kauneuskilpailua nämä leipäset eivät voittaisi, mutta hyviä olivat, joten laitanpa tämänkin ohjeen tänne muistiin... leipäset/sämpylät matkasivat aikoinaan ystävien kanssa syötävälle aterialle....

Juustoiset neljän viljan leipäset

7 dl vettä

50 g tuorehiivaa

3 dl neljän viljan hiutaleita

2 tl suolaa

1 rkl siirappia

2 dl juustoraastetta

50 g rasvasulaa

vehnäjauhoja

 

voiteluun  muna

pinnalle juustoraastetta

Lietä hiiva käden lämpöiseen nesteeseen, lisää suola, siirappi, juustoraaste ja hiutaleet. Alusta vehnäjauhoilla pehmeä taikina. Lisää haalea rasva alustamisen aikana. Kohota taikinaa 15 minuuttia lämpimässä paikassa. Leivo leipäsiksi/sämpylöiksi ( minä leivoin ihan vaan pyöreiksi ja painoin ne sitten litteämmiksi) ja kohota ne hyvin. Voitele munalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista leipäset n. 200 asteisessa uunissa 15-20 min koosta riippuen.