IMG_20220319_123539.jpg

Kinkkupiirakka tekee meillä aina kauppansa. Tällä kertaa tein runsastäytteisen piirakan kinkusta ja tuorejuustosta yms. Jos ei ihan kuvan mukaista paksua piirakkaa halua, vähentää täytemääriä pikkasen tai tekee isompaan vuokaan. Pohja-ohje on sama kuin tässä piirakassa. Mulla oli tarkoitus laittaa tummempia jauhoja osaksi, vaan tekovaiheessa unohin ja pohja tuli tehtyä pelkästään valkoisista vehnäjauhoista.

original_4b462c90-958d-4d6f-b91f-d2bf676

Yllä oleva uuniin menossa oleva piirakka on valmistettu alla olevalla ohjeella.

Jos ei tykkää reilun "munamaidollisesta" piirakasta, sillon kannattaa jättää maito kokonaan pois täytteestä ja laittaa vaan 2 kananmunaa hyydyttämään kinkku-tuorejuustotäytteen.

Kinkkupiirakka (runsas kinkku-tuorejuustotäyte)

(piirakkavuoallinen halkaisija 26-28 cm, vähän isompaan vuokaan tehtynä piirakasta tulee vaan ohuempi)

Pohja

125 g maitorahkaa (eli ½ pientä prk, myös kermaviili käy)

125 g voita

2½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

ripsaus suolaa

Täyte (tulee runsas kerros, jos piirakkavuoan halkaisija on 27cm mitattuna yläreunasta)

250 g savukinkkua pineninä kuutioina/suikaleina (minulla oli osa pippurikinkkuleikkelettä ja osa palvilapaa)

200 g maustettua tuorejuustoa (minulla oli chili-paprikatuorejuustoa ja vajaa puolet maustamatonta)

3/4 dl maitoa

3 isoa kananmunaa (koska laitoin maitoa täytteeseen, jos ei sitä laita, 2 munaa piisaa)

3 dl juuustoraastetta (ihan mitä vaan)

2 minipaprikaa pieninä kuutioina/suikaleina

5 cm pätkä purjoa hienonnettuna

noin ½ dl tuoretta persiljaa hienonnettuna

(ripsaus suolaa, paprikajauhetta ja pippuria....näillä aineilla tehtynä ei tarvinnut ollenkaan ja valmiissa piirakassa oli reilusti makuja)

Valmistaminen:

Valmista pohja: Nypi kuivat ainekset ja rasva ryynimäiseksi, lisää rahka jasekoita tasaiseksi taikinaksi. Voitele piirakkavuoka tai laita siihen rypistetty leivinpåapaeri, kuten minulla on ja taputtele taikinasta tasainen pohja + nosta korkeat reunatkin taikinasta.

Valmista täyte: Sekoita kaikki ainekset sekaisin.

Kaada täyte raakan pohjan päälle ja tasoita pinta.

Paista piirakkaa uunin alimmalla tasolla 175-200 asteisessa uunissa 40 -50 min. Piirakan paksuudesta ja uunin lämpötilasta riippuen. Tällaisenaan piirakasta tulee paksu täytteinen, joten paiston kanssa ei saa hötkyillä. Jos piirakan tekee isompaan piirakkavuokaan, paistuu ohuempi piirakka noin puolessa tunnissa.

original_3dd1f64f-8be0-4e23-a846-963ca63

Käytin aloitetun rasian chili-paprikajuustoa tähän ja se antaa värin täytteelle.

IMG_20220319_123404.jpg

Kunnolla pitäs malttaa antaa piirakan jäähtyä, ennen kun menee leikaamaan, vaan enhän minä taaskaan malttanut...