Siistimpää kuvaa ei kokonaisista näytä olevan, sorry...

CIMG7058-001-normal.jpg

2 kpl kokonaisia broilereita, selkäranka poistettuna, makuja paljon pintaan ja uuniin....helppoa ja ihanan mehevää broileria tuloksena, kun vaan malttaa odottaa n. 1½ tuntia...

CIMG7073-normal.jpg

Pääsiäisen aikaan söimme vieraiden kanssa eräällä aterialla näin... helppoa -> sovittiin ettei kenenkään tartte asua keittiössä pyhien aikana.

CIMG7074-normal.jpg

Vaikka makuja paljon broilerin nahassa onkin, jää se minulta suosiolla suömättä...

CIMG7053-normal.jpg

Broilereissa on n. 25 g voita/lintu ja siihen on sekoitettu sitruunan raastettua kuorta ja mehua ja hierottu se lihan pintaan. Lisäksi iso määrä mausteita pintaan joka puolelle mm. valkosipulia, roseepippureita, paprikajauhetta, persiljaa, suolaa, mustapippuria... määriä en mittaillut, kun vaan tupsuttelin ja sitten hieroskelin joka puolelle... Mausteet vois tietty tunkea myös nahan alle. Kypsensin  broilereita 175-200 asteisessa uunissa lähes 1½ tuntia. Lihalämpömittarin mukaan otin lihan hieman ylikypsäksikin, vaan oli todella mehukasta lihaa....parasta mitä olen koskaan laittanut.... olisko tuolla voilla osuutta asiaan?

 

CIMG7062-001-normal.jpg

Pinta näyttää aika tummalta, vaan ei se kärvähtänyt ole...hyvin vaan paistunut. Minä sain "kunnian" paloitella broilerin kaikille... niistä ai vaan näköjään tullut otettua kuvaa, kun kaikki olivat jo niin nälkäsiä...